világzene, jazz, könnyűzene

Roy Ayers

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy a koncert elmarad. A megváltott jegyeket november 6-áig lehet visszaváltani, kizárólag a Müpa erre a célra kialakított online felületén.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Kevés olyan előadó van, aki jazzben és soulfunkban is annyira úttörő, mint a vibrafonos-énekes-billentyűs Roy Ayers. Ő mindig az előőrsben foglalt helyet, amikor valami izgalmasan, korábban soha nem hallott fúzióval változott a zenében. Munkássága teremtett és hatott a jazz funkban, a souljazzben, az afrobeatben, az acid jazzben, a hiphopos jazzben, a neosoulban és a jazzes house-ban is. A feelgood-zene örök híve hatvanas évek óta tartó legendás karrierje során először koncertezik Magyarországon.

Az idén nyolcvanéves Roy Ayers tavaly a Glastonbury fesztivál közönségét is elbűvölte, ez az elbűvölés persze egész pályáját jellemzi. A hatvanas években Herbie Mann zenekarában már crossover jazzt játszott, 1970-től Ubiquity projektjével megmutatta, milyen az, amikor jazz-zenészek „lüktetnek” soult és funkot. Fela Kutival az afrobeatet népszerűsítette, aztán a nyolcvanas évek végén bontakozó rare groove/acid jazz mozgalom egyik atyja lett, majd a kilencvenes évekbeli neosoul keresztapja - Erykah Baduval sokat dolgozott együtt. Közben a hiphop aranykorában a producerek az ő lemezeiről csenték a legtöbb hangmintát, az élő jazz-rap fúzióban pedig Guruval és a Rootsszal törte a ritmust és az utat, de még a jazzes-latinos house is más lenne nélküle. Máig keresik a kulcsfigurák: Tyler, the Creatorral működik együtt, Pharrell legnagyobb példaképének tartja és továbbra is varázslatos előadó élőben. Lehetetlen néhány mondatba sűríteni munkásságát és jelentőségét. Mindig vidám, zenéjében is boldogságot sugárzó figurája nélkül máshogyan szólna a grúvos jazz - ezt egyszer élőben is hallani kell.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére