világzene, jazz, könnyűzene

Régi hangszerek, új utak - Pódiumbeszélgetés

Szünet nélkül
Átrium (Előcsarnok)
  • Müpa saját produkció
  • Világraszóló

Jegyárak

Regisztrálni a Pódiumbeszélgetésre az esti Cimbalom és tárogató 2021 előadás oldalán tud.
Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

A 2013 óta minden évben megrendezett Világraszóló műsorszéria a cimbalom és a tárogató bemutatásával egyre mélyíti ismereteinket e két hungarikum-hangszerről - koncertek mellett kiállításokkal, vetítésekkel, gyermekműsorokkal is. Idén a hangszerek jövője, legújabb lehetőségei kerülnek fókuszba, és a fellépések előtt a pódiumbeszélgetés is ezt a témát járja körül. Az est szólistáival, Balogh Kálmánnal, Borbély Mihállyal, Ion Curteannal és Szabó Dániellel Liber Endre népzenész, producer beszélget.

A cimbalom és a tárogató világraszóló érdeklődést váltott ki a 19. század végén, azóta pedig a cigányzene, a népzene, a klasszikus zene és ma már a világzene, valamint a jazz műfajaiban is egyre inkább megtalálja helyét mindkét instrumentum, sőt, a 21. század első évtizedeiben ez a folyamat még inkább felgyorsult, így nagyon is van létjogosultsága arról elmélkedni, hogy milyen lehetőségei vannak e hangszereknek. A 2021-es koncertműsorhoz kapcsolódó beszélgetésben az est szólistái a cimbalom és a tárogató elmúlt évekbeli térnyerésétől, világzenében és jazzben való népszerűségük növekedésétől indítják a diskurzust. Szó lesz arról, hogy kik e tipikusan magyar hangszerek legjobb külföldi játékosai, számba veszik azokat a zeneszerzőket, akik darabokat írnak a hangszerekre, és elmondják azt is, hogy szerintük mi volna a teendő ahhoz, hogy tovább szélesedjen a cimbalom és tárogató ismertsége bel- és külföldön egyaránt.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére