világzene, jazz, könnyűzene

Platon Karataev

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

A Tolsztoj-karakterről elnevezett Platon Karataev már 2016-os feltűnésekor olyan erős dalokkal jelentkezetett, amelyekről sütött, hogy széles, akár nemzetközi közönség szeretetét is ki fogják vívni. Az eddig megjelent két nagylemez, a telt házas koncertek, a sikeres hazai és külföldi turnék, valamint a sokmilliós Spotify-hallgatottság igazolta is a várakozásokat. A kvartett a Müpában már ősszel érkező harmadik lemezéről mutat be új dalokat, számos meglepő feldolgozás mellett.

A Platon Karataev kezdettől a legjobb dalszerző-hagyományokat csillogtató, mély, emberi szerzeményekkel jelentkezett, nem csoda, hogy annyi mindenkit megérintett a világ bármely pontján. Eleinte az akusztikusabb indiefolk volt a főcsapás, aztán a megszólalás az Atoms című 2020-as második albummal epikusabb, hangosabb irány felé fordult. Az önvizsgálatot és a világ jobb megértését kérdésfelvetésekkel ösztönző dalok a 2021 novemberében érkező harmadik nagylemezen is hasonló pályán mozognak majd. A Partért kiáltó című albumról több szám ezen a koncerten debütál, de várhatók további különlegességek is. Egyrészt két korábbi, angol nyelvű Platon-dal (Aphelion, Light Trap) itt hangzik el először magyarul, másrészt egészen széles spektrumból szólalnak meg feldolgozások: a Vágtázó Halottkémek zajattakjától (Halló, mindenség, Aláírhatatlan történelem), a Kaláka ős-indiefolkján át (Valaki jár a fák hegyén) Arvo Pärt szakrális minimalizmusáig (My Heart's In The Highlands - saját magyar fordításban). Mindez - a tavalyi Atoms Reimagined remixlemezzel összhangban - azt is bizonyítja, hogy a Platon Karataev zenéje mennyire sokszínű, ám kitartóan a létezés fő kérdései szerepelnek fókuszában.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, gitár
  Balla Gergely
 • ének, gitár
  Czakó-Kuraly Sebestyén
 • dob
  Bradák Soma
 • ének, basszusgitár
  Sallai László
 • trombita
  Kondor Domonkos
 • billentyű
  Grócz BenceUgrás az oldal tetejére