világzene, jazz, könnyűzene

Pat Metheny Side-Eye

Jazzlegendák a Lexus támogatásával

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • Jazzlegendák

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ilyen az, amikor Pat Metheny kipillant a fiatal pályatársakra, és látja, milyen kiemelkedő tehetségek bontogatják szárnyaikat környezetében. Figyelemre méltó szándék húzódik meg a Side-Eye produkció mögött. A hússzoros Grammy-djas gitáros jól emlékszik arra, amikor még ifjú titánként Kansas Cityben megannyi tapasztalt muzsikus adott számára lehetőséget a bemutatkozásra, és immár ő szeretné átadni tapasztalatait a figyelemre érdemes tehetségeknek, sőt akár tanulni tőlük. Ezen a turnészakaszon Chris Fishman billentyűssel és Joe Dyson dobossal segítik egymást.

Ebben az izgalmas, basszushangszer nélküli felállásban a kiemelkedően tehetséges Chris Fishman foglal helyet a billentyűs hangszereknél. A Los Angeles-i Fishman négyéves korában kezdett el dobolni és zongorázni, majd hétévesen lépett először színpadra. A Manhattan School of Musicra teljes ösztöndíjjal nyert felvételt. A műfajok iránti széles körű érdeklődésének köszönhetően színes közreműködői palettával büszkélkedhet, amelyen szerepel Flying Lotus, Louis Cole, Aaron Parks, Terri Lyne Carrington, Ambrose Akinmusire, Genevieve Artadi, Justin Brown vagy a Cincinnati Szimfonikus Zenekar. Thundercat mellett neki köszönhetjük a Netflixen futó anime-sorozat, a Yasuke legendája zenéjét.
Persze sokan vannak, akik kétévesen minden zajkeltő eszközt a kezükbe vesznek, de Joe Dyson már ekkor különleges tehetséget mutatott a ritmizálásra. New Orleans szülötteként meghatározta a jazzhez való kötődés. Elnöki ösztöndíjjal tanulhatott a neves bostoni Berklee College of Musicon, s hamarosan legendák társaságában találta magát, köztük Dr. Lonnie Smith, Ellis Marsalis, Nicholas Payton vagy épp Esperanza Spalding mellett.
Nem mindennapi élmény lesz ebben a felállásban élvezni a Pat Metheny-slágereket.

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Rendező: Müpa
 • gitár
  Pat Metheny
 • zongora, billentyűs hangszerek
  Chris Fishman
 • dob
  Joe Dyson

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére