világzene, jazz, könnyűzene

Oláh Ibolya - Gyere közelebb

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Oláh Ibolya nagy visszatérése, A Dal című televíziós zenés műsor 2022-es évadában aratott győzelme Nem adom el című szerzeményével új időszámítást jelent az énekesnő karrierjében. Éppen húsz éve, a 2003-as Megasztár tehetségkutatóban tűnt fel a ritka mélységű, karcos hangú előadó, a zenés vetélkedő második helyezettje, majd gyorsan nagy népszerűségű énekes lett. Most Gyere közelebb című 2023-as albumával lép fel a Müpában.

Oláh Ibolya autodidaktaként merült el a zene világában, ösztönös tehetsége pedig hamar megmutatkozott: a 21. század első nagy hazai tévés-zenés tehetségkutatójában ő volt a műsor egyik sztárja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Presser Gábor-Sztevanovity Dusán szerzőpáros írta 2004-es bemutatkozó lemezének egy részét, a másik felét pedig Novák Péter. Második albumáról a Magyarország lett egyik legnagyobb slágere, de a sikerek később sem kerülték el a színházi és filmes szerepekben is bemutatkozó előadót. Kortárs költők versmegzenésítéseit követően A Dal 2022 megnyerése jelentette a következő mérföldkövet, amely után újult erővel érkeztek a friss zenék - még abban az évben az ötödik nagylemez (Nem adom el) Födő Sándor zeneszerző és Hegyi György, valamint Csakmag Vivien szövegírók dalaival, melyeket az énekesnő számára írtak. A sikeres recepten nem változtatva szintén ezzel a trióval készült a 2023-as album (Gyere közelebb) gitáralapú zenével. Erre a koncertre Oláh Ibolya saját zenekarával érkezik, ezúttal is a tőle megszokott őszinteséggel, zenei mélységgel - és Lábas Viki vendégszereplésével, aki az új lemez címadó dalában duettpartnere. Kettejük előadása igazi kuriózum, mivel most először éneklik el a dalt élőben.

Rendező: Müpa
 • ének
  Oláh Ibolya
 • billentyűs hangszerek, vokál, ütőhangszerek
  Födő Sándor
 • gitár, vokál
  Csókás Zsolt
 • basszusgitár
  Papesch Péter
 • vokál
  Csakmag Vivien
 • dob
  Kottler Ákos
 • szaxofon
  Cserta Balázs
 • trombita
  Hámori János
 • Lábas Viki

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére