világzene, jazz, könnyűzene

New Fossils & Mathias Eick

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazz Showcase

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ezek az őskövületek igazán frissek. 2020 óta gyűjtik rajongótáborukat, bár a New Fossils tagjai fiatal koruk ellenére már külön-külön is jó ideje kapnak elismeréseket. Így együtt az izlandi ADHD zenekart is lenyűgözték karakteres, invenciózus, dalközpontú, elektronikával, improvizációkkal fűszerezett zenéjükkel. A New Fossils azonos című bemutatkozó lemeze 2023-ban jelent meg. Erre az estére új szerzemény és Mathias Eick norvég trombitás személyében különleges vendégművész is érkezik.

Az ötösfogatot alkotó muzsikusok számára természetes fejlemény volt, hogy megalakítsák a New Fossilst, annyi közös pontot eredményeztek már korábbi együttműködéseik. A mátrixban szerepel a Dresch Quartet, a Mörk, a MORDÁI, a Deep Glaze vagy a Laiho. És hogy mennyire komolyan, hosszú távra tekintve gondolják az együtt muzsikálást, mutatja, hogy saját kiadót is alapítottak Morotva Records néven. Zenéjük egyértelműen urbánus, elsősorban jazzelemeket tartalmazó, de a pop és az ambient felé is nyitott, akár táncolható muzsika. Ahogy Szabó Dániel Ferenc mondja, „ez a zene jó utazáshoz, álmodozáshoz, felhők nézéséhez vagy barangoláshoz, ugyanakkor nagyon sok apró részletet is tartalmaz, szóval ha figyelsz rá, akkor tele van izgalmas reakciókkal.” Mindezek a momentumok megragadták Mathias Eicket is, akinek a nemzetközi jazzszíntéren betöltött egyre jelentősebb szerepét jól illusztrálja, hogy immár négy albumát adta ki az egyedi művészi értékekre fogékony ECM Records. Eick tagja a Trondheim Jazz Orchestrának és a Jaga Jazzistnek, dolgozott Chick Coreával, Manu Katchéval, Pat Methenyvel, Iro Haarlával, Jacob Younggal és másokkal - nemcsak trombitásként, hanem mint vibrafonos, bőgős, gitáros és zongorista is.

Rendező: Müpa
 • szaxofon
  Varga Dániel
 • zongora
  Ocsovay Damján
 • gitár
  ifj. Tóth István
 • nagybőgő
  Gyányi Marcell
 • dob
  Szabó Dániel Ferenc
 • trombita
  Mathias Eick

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére