világzene, jazz, könnyűzene

Nemzetközi Jazznap - Jazzation

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A való életben több mint száz, az UNESCO által is elismert módon tizenhárom éve ünnepli a világ a jazz műfaját. A Nemzetközi Jazznapon a Müpa mindig kitesz magáért, mert április 30-án nemcsak egy, hanem mindjárt három koncerttel ünnepel közösen a jazzrajongókkal. Délután a Jazz Showcase szakmai és közönségdíjas fiatal zenekara játszik egymást követően a Fesztivál Színházban, este nyolctól pedig az a cappella jazz műfajának első számú honi vegyes csapata, a Jazzation hív időutazásra látványos, tanulságos és felemelő műsorával.

A rendre telt házas koncerteket adó énekegyüttes ismert jazzsztenderdek és a legkülönfélébb népzenék egyéni hangszereléseivel, illetve saját szerzeményeivel újra meg újra lenyűgözi hallgatóságát, sőt a legnevesebb nemzetközi előadókat is Bobby McFerrintől az a cappella-nagyágyú The Real Groupig. A közel két évtizede Várallyay Katus által megálmodott ötösfogat a Grazban, Lipcsében, Aarhusban és Pinerolóban rendezett a cappella versenyeken is megkapta már az első díjat, de elnyerte az Independent Music Awards közönségdíját is. A Müpa közönségének kegyeit most vadonatúj, vetítéssel és gondos dramaturgiával színesített műsorral keresik, amely a magyar származású „jazzbárónő”, Pannonica Rothschild kalandos történetét meséli el. Felcsendülnek a Nicához írt dalok és a szárnyai alá vett, a jazztörténet legendáivá vált zenészek, köztük Thelonious Monk és Charlie Parker által komponált szerzemények, így a jazz aranykorának évtizedei szinte megelevenednek a színpadon.

Rendező: Müpa
 • ének
  Várallyay Katus
  Kanizsa Gina
  Bolyki Sára
  Bolyki Barnabás
  Homor Máté

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére