világzene, jazz, könnyűzene

Nagy kínai újévi hangverseny

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

2024-ben, a kínai holdújév idején a Wu Promotion „The Grand Chinese New Year Concert” márkaprojektje a Kínai Nemzeti Tradicionális Zenekarral közösen visszatér Európa meghatározó koncertpódiumaira, hogy tradicionális kínai zenével köszöntse és ünnepelje a 2024-es Sárkány Évét. A háromhetes európai turné részeként a Müpa színpadán is láthatjuk-hallhatjuk a nagyszabású produkciót, amelynek során lehetőségünk nyílik arra is, hogy Kína tradicionális hangszerei, a pi-pá, az erhu, a bambuszfuvola és a kucsin hangját hallhassuk, miközben tanúi lehetünk a hagyományos kínai zene és a nyugati zene innovatív fúziójának is.

A Kínai Nemzeti Tradicionális Zenekar tizenhét napos európai turnéja Budapestet is érinti, az együttes a kínai zene és kultúra népszerűsítése érdekében a legkiemelkedőbb tradicionális és kortárs műveket gyűjti, hangszereli és adja elő. A 2024-es Sárkány Évét köszöntő koncerten - mely a legfontosabb kínai ünnepekhez kapcsolódó zenéket mutatja be - olyan valóban ősi hangszerekkel is megismerkedhetünk, mint a pi-pá, amely egy lantféle, s az egyik legősibb kínai népi intstrumentum. Izgalmas „szereplője” még az estnek az erhu, azaz a középkori eredetű, kéthúros kínai hegedű, amely természtesen mind kinézetében, mind használatában teljesen eltér az általunk ismert hegedűtől. Mindkét zeneszerszám fontos szerepet játszott és játszik a kínai rituális és udvari zenében - most sok más mellett ezeket is hallhatjuk a Müpa színpadán

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • Liu Sha
 • pi-pá (kínai pengetős hangszer)
  Zhao Cong
 • erhu (kínai hegedű)
  Duan Chao, Tang Feng
 • bambuszfuvola
  Ding Xiaokui
 • kucsin (kínai citera)
  Yang Zhijan
 • Kínai Nemzeti Tradicionális Zenekar

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére