világzene, jazz, könnyűzene

Nagy Emma Quintet & Soweto Kinch

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazzműhely

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Müpa méltán lehet büszke arra, hogy a 2019-es Jazz Showase szakmai díjazottja, a Nagy Emma Quintet óriási sikereket ért el az elmúlt néhány évben, és itt az ideje, hogy saját jogán szerepeljen a Jazzműhely-sorozatban. 2023-ban Artisjus-díjat kaptak, rengeteget koncerteznek itthon és Európa-szerte, rajongótáboruk egyre kiterjedtebb - immár az előretekintő, formabontó megoldásairól ismert brit szaxofonos-rapper, Soweto Kinch is közéjük tartozik.

Soweto Kinch nem az egyetlen, aki szerint Nagy Emma és társai zenéje különleges mélységeket rejt. A megalkuvás, divatkövetés mindkettejüktől távol áll, így érintik meg hallgatóikat. Kísérletező szellemben, modern megoldásokat keresve, egyszersmind a hagyományokat tiszteletben tartva alkotnak. Kinch 2001-ben alapította első saját trióját, és azóta rengeteg elismerést gyűjtött be, köztük a BBC Jazz Awards feltörekvő csillagoknak járó díját, a Montreux-i Jazzfesztivál szaxofonosok számára létrehozott díját, két-két MOBO Jazz Awardot és BBC Radio Jazz Awardot. A Nagy Emma Quintet tagjai sok mindenben különböznek egymástól, ám a kezdetektől fogva képesek egységben működni, mert mindenki tiszteletben tartja a másik zenei elképzeléseit. Szerzeményeikben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény groove-ok, szabad improvizációk, dalformájú kortárs kompozíciók és egyéb megoldások. A bemutatkozó Set to Face (2018) és a Low Frequency Oscillator (2020) után harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg. Legújabb, Return című anyaguk 2023-ban látott napvilágot a Morotva Records gondozásában. A koncerten nemcsak eddigi szerzeményeik szólalnak meg, de felhangzik néhány vadonatúj, eddig nem hallott darab is, ismert számaik pedig frissen csengenek majd Soweto Kinch közreműködésének köszönhetően.

Rendező: Müpa
 • ének
  Nagy Emma
 • zongora, billentyűs hangszerek
  Oláh Krisztián
 • gitár
  Cseh Péter
 • bőgő
  Dénes Ábel
 • dob
  Klausz Ádám
 • szaxofon, rap
  Soweto Kinch

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére