világzene, jazz, könnyűzene

Muzsikás-nap

Zászlótér, Átrium (Előcsarnok)
  • Müpa saját produkció
  • Bartók Tavasz

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Muzsikás a fél évszázada indult táncházmozgalom egyik meghatározó formációja. Ma már tudjuk, hogy a népzene és a néptánc olyan közösségi élmény forrásává vált, melynek izgalma a klubok világán messze túl is éreztette hatását, a filmművészetben éppúgy, mint a rockzenében és a képzőművészetben vagy a színházban és a táncművészetben. E sokszínű világ ma is él és virágzik, az ötvenéves Muzsikást köszöntő napon ebből kapunk egy kis ízelítőt. A nagyszerű énekes, Paár Julcsi az egész családot várja Kerekerdő című lemezének dalaival, a Magyarpalatkai Banda prímása, Kodoba Florin kóstolót ad a tánczene esszenciájából, de természetesen nem maradhat el a tánctanulás sem. Húsvét hétfő lévén pedig késő esti locsolóbálba is mehetünk, a zenét a tizenöt éve alapított, elsősorban moldvai csángó népzenét játszó Berka szolgáltatja majd.

ÁTRIUM
11.00 Paár Julcsi: Kerekerdő
15.00 Dresch Vonós Quartet
16.00 Magyarpalatkai népzene és táncház Kodoba Florinnal és társaival
17.45 Zimber Ferenc és Szabó Dániel cimbalomkoncertje
18.30 Kalotaszegi népzene és tánctanítás az Erdőfűvel és a Muszka házaspárral
23.00 Locsolóbál és moldvai népzene a Berka együttessel

ZÁSZLÓTÉR
17.00 A Muzsikás-sztori - az együttes fél évszázados történetének méltatása

Rendező: Müpa
  • házigazda
    Berecz István
  • szerkesztő
    Porteleki László

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Bartók Tavasz


Ugrás az oldal tetejére