világzene, jazz, könnyűzene

Mörk - In The Golden Hour

Lemezbemutató koncert

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A soul és funk alapokra pszichedelikus, olykor finoman jazzes rétegeket helyező Mörk néhány év leforgása alatt lett a magyar színtér jelentős zenekara, sőt nemcsak itthon, de külföldi fesztiválfellépései alatt is elvarázsolja közönségét. Harmadik lemezét az egész világot kényszerszünetre állító helyzet alatt szerzett tapasztalatok ihlették, a letisztult anyagot a groove-os, jazzes neosoul-hangulatok uralják, no meg a mély emberi kapcsolatok létfontosságának üzenete. Az album dalai itt debütálnak élőben.

A mára Fonogram- és Artisjus-díjas Mörk eleven és spontán korai koncertjeivel gyorsan sok hívet toborzott magának, 2016-os debütlemeze után pedig egy ellentétes hangulatokat megjelenítő minialbum-pár terelte szép nemzetközi sikerek felé, számos bel- és külföldi fesztiválfellépéssel. A borongósabb The Death Of Mörk (2018) és a fesztelenséget közvetítő The Resurrection Of Mörk (2019) című, gondolatébresztő társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témákat megéneklő szerzemények után a 2020-as év nehéz kényszerszünete a zenekar számára is magával hozta a megújulás lehetőségét. A Mörk az időszak tapasztalatait - az egy csapásra megváltozó körülményeket, a mély emberi, családi és baráti kapcsolatok létfontosságú szerepét, általában az emberi lét teljesebb megélését, az elmélyülést és a művészetek összekötő erejét - mind beépítette akkoriban és azóta született friss dalaiba, amelyek egy letisztultabb és egységesebb hangzású albummá állnak össze. Az átható erejű anyag a jazzes és groove-os alapú, lüktető neosoul zenék világát idézi, és élőben első ízben ezen a koncerten hallhatja a közönség a Müpa Fesztivál Színházában.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidő alszámlájának terhére is megvásárolhatja.
Személyes vásárláskor elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt és az Edenred ajándékkártyáit (juttatási és családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének
  Zentai Márk
 • billentyűk
  Novai Gábor „Novan”
 • basszusgitár, gitár
  Szeifert Bálint „Jason”
 • dobok
  Szabó Dániel FerencUgrás az oldal tetejére