világzene, jazz, könnyűzene

Mísia

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A portugál néplélek zenei leképeződésének, a fadónak - mint azt már a Müpa közönsége is jó néhány példából tudhatja - számos árnyalata létezik. Ebben a világszerte népszerű urbánus folkzenei műfajban az énekhang a központi elem, az hozza felszínre az emberi lélek titkait, amelynek Mísia is nagy ismerője. Ő a fado egyik úttörője, a műfaj szabad szelleme, aki mindig is a saját útját járta, és úgy modernizálta a tradicionális stílust, hogy az az ő interpretációjában is önazonos maradt.

Mísia a keserédes, melankolikus-nosztalgikus fado hagyományt modernizálta, a stílusban korábban nem használt hangszerekkel, a portugál mellett más nyelvű szövegekkel és akár más műfajokból beemelt hatásokkal (sőt, olyan feldolgozáslemeze is van, amelyen a popzenével, például egy Nine Inch Nails-dallal is megmutatja a fadós rokonságot). Az 1990-es évek eleje óta aktív énekes tehetségével gyorsan a műfaj egyik elismert nagysága lett, a műfaj klasszis szövegírói (például João Monge), sőt Nobel-díjas író, a portugál José Saramago is szerzett neki énekelnivalót. Mísia jól tudja, hogy az élet magában hordozza az érzelmek, eszmék és élmények kavargását, és mindezek - látható és láthatatlan - nyomait, amelyek keresztülmennek az emberen. Dalaiban erről énekel, vagy épp arról az állatias ösztönösségről, amely 2022-ben megjelent legújabb lemezét és azonos című könyvét, az Animal Sentimentalt is jellemzi. Ennek turnéjával érkezik a Müpába, a friss anyagokra épülő színpadi előadást pedig rövid monológokkal spékeli meg, amelyek kapcsolatot teremtenek a dalok és a könyvben elmesélt történetek között. A színpadon, amely végül is Mísiának, ennek az „érzelmes, szentimentális állatnak” a természetes élőhelye.

Rendező: Müpa
 • ének
  Mísia
 • zongora
  Fabrizio Romano
 • portugál gitár
  Bernardo Couto
 • fado gitár
  Joao Filipe

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére