világzene, jazz, könnyűzene

Margaret Island - Fénytörés

a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb hazai zenekara, a Margaret Island és a Szegedi Kortárs Balett közös projektje egyedi élményt kínál közönségének. A dalok és a tánc szerves egységgé formálása olyan utazásra csábítja a nézőket, amelyben a zenekar dalszövegeiben rejlő üzenet és a dallamaik által keltett hangulat életre kel és megmozdul, láthatóvá válik a színpadon. A zeneileg is újragondolt műsor ezáltal egyedi víziókban elevenedik meg, hol kissé elrajzolva, hol hangsúlyozva azok mondanivalóját.

A Margaret Island Fénytörés című, Czár Gergely koreográfus-rendezővel megálmodott, a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közösen megvalósított színpadi műve lazán szőtt történetekből, epizodikus jelenetekből áll össze, amelynek központi szereplője a zenekar énekesnője, Lábas Viki, aki a nézőkkel közösen csöppen bele egy látszólag darabjaira hullott világba, ahol az egyetlen lehetséges útnak az újrakezdés, újjáépítés látszik. Ebből a végállapotból a folyamatosan színre lépő figurákkal kezdik újra felfedezni és felépíteni az életet, újrafonni a szétszakadt kapcsolatokat, újabb esélyt keresni és nekifutni, hogy elérjék azt, amire mindannyian vágyunk: hogy szeressünk és szeretve legyünk. Ahogy minden összeáll, és elkezdenek kirajzolódni egy új tér és az új lehetőségek kontúrjai, a hely megtelik színnel és hanggal, a fásultság tánccá, a csend zenévé és zajjá alakul. A teret folyamatosan megtöltő szereplők valamilyen módon mind kapcsolatba kerülnek egymással, a zenével és Vikivel, így egy csapásra egy mindent átszövő kapcsolati háló jön létre, amelyben szemvillanás alatt alakulnak ki és szűnnek meg kötelékek, viszonyok és ellentétek.
Az előadók által megjelenített élethelyzetek felerősítik, olykor akár többlettartalommal ruházzák fel a jól ismert dalokat, más esetben a szövegek jelentése és a zene atmoszférája ad érdekes árnyalatot a szemünk előtt kialakuló viszonyoknak.

Rendező: Müpa
 • ének
  Lábas Viki
 • gitár
  Füstös Bálint
 • basszusgitár
  Törőcsik Kristóf
 • gitár
  Verók Tamás
 • billentyűk
  Bejan Norbert
 • dob
  Kaszás Péter
 • ütőhangszerek
  Sárkány Bertalan
 • a Szegedi Kortárs Balett táncosai
  Bocsi Petra
  Diletta Savini
  Francesco Totaro
  Kiss Róbert
  Nier Janka
  Vincze Lotár
 • koreográfus-rendező
  Czár Gergely

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére