világzene, jazz, könnyűzene

Lisztes Jenő Cimbalom Project feat. Biréli Lagrène

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
Változás
Változás!

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy Biréli Lagrène betegség miatt lemondta fellépését, így az est sztárvendége Roby Lakatos hegedűművész lesz.
Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A négyéves kora óta cimbalmozó, később különféle zenekarokkal a világ meghatározó koncerttermeiig eljutó Lisztes Jenő saját triójával, a Lisztes Jenő Cimbalom Projecttel alapvetően improvizatív jazzt játszik. A francia gypsy jazz virtuóza és a Django Reinhardt-i örökség talán legméltóbb hordozója, Biréli Lagrène sokszoros díjnyertes gitáros pedig a django jazz egyik nagysága. A két zenész 2009-ben, egy lyoni django fesztiválon játszott együtt először, Magyarországon azonban ez lesz az első alkalom, hogy kettejüket egy színpadon láthatjuk.

Lisztes Jenő 2006 óta játszik a világhírű Roby Lakatos zenekarában, akivel eljutott a leghíresebb koncerttermekbe a Carnegie Halltól a Musikvereinig. Cimbalomjátékát ismerhetjük a Sherlock Holmes: Game of Shadows című filmből is, amelynek filmzenéjén a világ egyik leghíresebb filmzeneszerzőjével, Hans Zimmerel dolgozott együtt, de rendszeres vendégművésze a Fischer Iván által vezetett Budapesti Fesztiválzenekarnak is. Biréli Lagrène a francia jazzgitárosok, azon belül a django jazz stílus egyik meghatározó alakja, de annyira, hogy rangját más nem is jelezhetné jobban, mint hogy Django Reinhardt egykori zenészpartnerével, Stéphane Grappelli hegedűssel is játszhatott. De tehetsége csillogott Al Di Meola, Paco de Lucía és John McLaughlin mellett is. És persze Lisztes Jenővel is keresztezték már egymás útjait: „tizenegy éves korom óta hallgatom, és követem a zenéjét. Az élet úgy hozta, hogy legelőször 2009-ben Lyonban játszottunk együtt egy django fesztiválon, ahol nagyon tetszett neki a cimbalom a django zenében. Aztán jó pár év múlva Németországban is játszottunk együtt. Az ő játékában is megtalálható a cigányzenei múlt, de törekszik a modernebb zenék felé, ezáltal nemcsak django zenét lehet vele muzsikálni, hanem gyakorlatilag mindent” - mondja párosukról Lisztes, aki Cimbalom Projectjével, Orbán György nagybőgőssel és Serei Dániel dobossal először játszik együtt magyar színpadon a kiváló francia gitárossal.

Rendező: Müpa
 • cimbalom
  Lisztes Jenő
 • nagybőgő
  Orbán György
 • dob
  Serei Dániel
 • hegedű
  Roby Lakatos

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére