világzene, jazz, könnyűzene

Lázár tesók: Hullámtörés

Lemezbemutató koncert

Szünet nélkül
Müpa Home
 • Müpa saját produkció
 • Müpa Home LIVE

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár duója 1992-ben alakult, amikor Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár tesók néven fognak együtt színpadra állni. Melankolikus, akusztikus, minimál hangszerelésű dalaikból 2020 őszén Hullámtörés címmel jelenik meg első nagylemezük, amelynek ez lesz az egyetlen budapesti lemezbemutató koncertje. Intim, családias, tesós és komoly hangulatú estet ígérnek.
Lázár Domokos és Ágoston az Esti Kornél alternatív rockzenéje és a Pegazusok Nem Léteznek bensőségesebb, érzékenyebb minimálpopja után a koncerten 2017-ben bemutatkozott Lázár tesók duóban akusztikusabb megszólalásra váltott: eleinte kétgitáros-énekes felállásban játszották zenekaraik dalait, valamint feldolgozásokat, de aztán remekül összecsengő énekük közös új szerzeményekre is inspirálta a párost. Az első dalok 2019-ben jelentek meg, 2020 őszén pedig érkezik a Hullámtörés című bemutatkozó album. Az egyetlen budapesti lemezbemutatón „egyszerre intim, családias, tesós és a dalok mélyrétegeihez illő komoly, az alanyiságot, a művészeti állítást emelő hangulat megteremtése” a cél, de a tematika is kijelöli a program irányát. „A melankolikus hangulat ötvöződik a letisztult formákkal, az ösztönös, világra kíváncsi, fiatal felnőttkor érzelmi töltöttségével” - ígérik a főszereplők, akik „fiatal, ám annál tehetségesebb, az újra való ösztönös generációs nyitottság egyszerre lelkes, érzékeny, önreflektív attitűdjét képviselő vendégzenészeket” hívtak maguk mellé a koncertre.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • gitár, ének
  Lázár Ágoston, Lázár Domokos
 • zongora, metalofon
  Csernovszky Márk
 • cselló
  Porkoláb Janka, Rátkay Áron


Müpa Home LIVE


Ugrás az oldal tetejére