világzene, jazz, könnyűzene

László Attila 70 - Time to Groove!

Egy szünettel
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazzműhely

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

„A hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb művésze” - írtuk róla 2020-ban, amikor szintén rendkívül sokszínű anyaggal szórakoztatta a Fesztivál Színház közönségét. Most, hogy László Attila hetvenéves lett, nem kevésbé változatos műsorral készül, s egyben bizonyítja: mit sem számítanak az évek, vele a groove lendületesebb, mint valaha. Hangszeres és énekes partnereivel négy és fél évtizedes pályája legfontosabb zenekarainak karakteres darabjait játssza mai ízzel, lüktetéssel, lehengerlő gitárszólókkal.

A Liszt Ferenc-, kétszeres Artisjus-, Szabó Gábor- és Weiner Leó-díjas érdemes művész régóta meghatározó alkotó jazzen innen és túl. Zeneszerzőként, szólistaként, zenekarvezetőként, tanárként is elismert és kedvelt, ami professzionalizmusának és szerethető személyiségének egyaránt köszönhető. Ha minden valaha létezett formációját a színpadra invitálná, maratoni koncertre volna kilátásunk, így születésnapja alkalmából azzal ajándékozza meg rajongóit, hogy instrumentális és énekhangra írt zenéinek, bátran mondhatjuk, slágereinek sorából idéz meg egy-egy félidőre valót. A Things ikonikus szerzeményei után a László Attila Band, majd a László Attila Quintet gyöngyszemei gördülnek elő az avatott ritmusszekció és a dögös fúvóskar segítségével. A második felvonás során pedig először Veres Mónika, majd Szőke Nikoletta áll a reflektorfénybe, akikkel a nyolcvanas-kilencvenes évektől indulunk zenei időutazásra; ezekre a számokra annak idején még Torita Quick vagy éppen Cserháti Zsuzsa előadását hallgatva üthettük lábunkkal a taktust. Az est betetőzése nem lehet más, mint hogy László Attila a színpadra szólítja Charlie-t, a legendás alkotótársat, akire nem kevésbé igaz: nem fog rajta az idő.

Rendező: Müpa
 • gitár
  László Attila
 • zongora, billentyűs hangszerek
  Oláh Kálmán, Oláh Tzumo Árpád
 • basszusgitár
  Lattmann Béla
 • dob
  Borlai Gergő, Szendőfi Péter, Zombori Attila
 • trombita
  Pecze Balázs
 • szaxofon
  Soso Lakatos Sándor
 • harsona
  Csapó Krisztián
 • ének
  Charlie, Szőke Nikoletta, Veres Mónika
 • szaxofon
  Tony Lakatos

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére