világzene, jazz, könnyűzene

Lamm Dávid: Skidaddle

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazzműhely

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Lamm Dávid télakot vesz. Nem csoda. Kit ne viseltek volna meg a kétezerhúszas évek, a világszerte zajló lehangoló események. Egy művész viszont menedéket találhat a hangok világában. Lamm Dávid meg is alkotott egy új projektet Skidaddle néven. A gitáros-zeneszerzőtől megszokott módon stilárisan és hangzásában is eklektikus műsor született A vendégek sora impozáns, kezdve az ünnepelt veterán vibrafonos David Friedmannel, ám a sor nem ér véget a szaxofonos-zeneszerzőfenomén Dés Lászlóval.

Lamm Dávid legutóbb 2020-ban adott hírt alkotói léte aktuális állásáról, amikor szintén a Jazzműhely sorozatban mutatta be Invisible című produkcióját. A Skidaddle szerves folytatása az Invisible-nek, sőt az azt megelőző, 2010-es 1st the 1 (…Then the Other) anyagnak. Az énekhang és a különféle hangszerek, a groove-os és a lírai hangfolyamok, a hagyományosabb jazzfordulatok és a rap most is mind jól megférnek egymás mellett. Az üzenet pedig mindenki számára érthető, hiszen senkit sem hagytak érintetlenül az elmúlt évek világjárvány, válságok, háborúk okozta terhei, amelyeket nem lehet a végsőkig cipelni, muszáj őket letenni és varázsajtót nyitni a szépség felé. Ennek elérésében Lamm Dávid segítségére lesz többek között a nyolcvanéves vibrafonos legenda, David Friedman, aki a New York-i Filharmonikusokkal és a Metropolitan Operával, majd Wayne Shorterrel, Horace Silverrel és Chet Bakerrel közös munkáiban a művészlét legkülönbözőbb magaslatait járta meg. Dés Lászlót nem szükséges bemutatni a hazai közönségnek, ő itthon ért el hasonló magaslatokat. Bende Zsolt gitáros és Zeek rapper régi barátként érkezik. A dalok zöme először lesz hallható élőben, köztük az Autumn Mantra, a Foul és a Glass Jar.

Rendező: Müpa
 • tenorszaxofon
  Bacsó Kristóf
 • trombita
  Fekete István
 • bőgő
  Barcza Horváth József
 • dob
  Snétberger Toni
 • vokál
  Danyi Diána
 • vokál
  Fellegi Anna
 • vibrafon
  David Friedman
 • szopránszaxofon
  Dés László
 • gitár
  Bende Zsolt
 • rap
  Zeek

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére