világzene, jazz, könnyűzene

Justin Adams & Mauro Durante

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Hipnotikus, intenzív és változatos lemezt készített két sokat látott kiváló zenész, Justin Adams angol gitáros (Robert Plant, Tinariwen, Sinéad O'Connor) és Mauro Durante olasz hegedűs-ütős-énekes (Canzoniere Grecanico Salentino, Ludovico Einaudi). Klasszikus értelemben vett világzene szól 2021-es Still Moving című első közös kiadványukon, és szól majd annak bemutatóján a Müpa színpadán is, hiszen a dél-olaszországi sirató- és szerelmes dalok, valamint az észak-afrikai és észak-amerikai zord blues között talált a két előadó számos összekötő kapcsot, és ezt bravúros előadással át is adja a közönségnek.

Justin Adams a nyolcvanas években tűnt fel karakteres, arab és afrikai hatásokat new wave-vel keresztező gitárjátékával, leginkább Jah Wobble zenekarában, hogy aztán igen keresett zenész legyen, aki dolgozott (négy lemezen is) Robert Planttel, továbbá Sinéad O'Connorral, Natacha Atlasszal, a Lo'jo-val, a Tinariwennel és Rachid Tahával. Sok más muzsikus mellett, mert például figyelemreméltó a gambiai Juldeh Camarával közös, díjnyertes JuJu projektje is, melyben a griot hagyományt a nyers blues szellemiségével kapcsolta össze. Mauro Durantével egy Ludovico Einaudi által vezetett koncerten fonódott össze a sorsuk. Durante korábban Einaudival járta a világot, de a dél-olaszországi pizzica stílus egyik vezető játékosa már 2007 óta irányítja a világszerte népszerű pugliai Canzoniere Grecanico Salentino nevű zenekart is, apjától véve át a stafétát. A két zenész hamar felismerte egymásban a rokonlelket, amely tarantai transz ritmusokban, vad pizzicákban, az arab és afrikai blues nyerseségében, valamint megbabonázó melankóliában egyesül. A különböző globális hatások természetes érzetű, jól összefogott ötvözete. Mediterrán vándorlások - a derűs instrumentális minimalizmustól a hipnotikus katarzisig.

Rendező: Müpa
  • gitár, ének
    Justin Adams
  • hegedű, ütőhangszerek, ének
    Mauro Durante

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére