világzene, jazz, könnyűzene

jazzbois feat. Kaláka

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazz Showcase

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Meglepőbb találkozást aligha tudnánk elképzelni, mint hogy a jazzbois fúziós jazz-hiphop trió randevút ad az ötvenhárom éves Kaláka együttesnek, az énekelt vers hazai legendájának. Nem is olyan könnyű eldönteni, melyikük számára nagyobb merészség, annyi bizonyos, hogy a közönség csak jól járhat. Elvégre a Kaláka örökifjú előadókból áll, a jazzbois pedig egyaránt nagy alázattal viseltet a jazzhagyományok és a hiphop-tradíciók iránt, és ez a hozzáállás az egyik kulcsa elképesztő nemzetközi sikereiknek is.

2017-ben még a Jazz-tehetségbörze színpadán lépett fel a jazzbois, s már akkor zajos sikert aratott. Sokan találgatták, hogyan kell mondani a nevüket, franciás kiejtéssel vagy angolosan. Persze nem véletlen az áthallás, bár fafúvós hangszer nincs a trió eszköztárában. Vannak viszont billentyűs hangszerek, amelyeket Molnár Bencze szólaltat meg, a basszusgitárt Sági Viktor, a dobokat pedig Czirják Tamás. 2019-ben jelent meg a Jazzbois Goes Blunt a Blunt Shelter Records gondozásában, amely azonnal a nemzetközi porondra repítette őket. Egyre több szerkesztő figyelt fel rájuk, így született meg először egy közös szám a kaliforniai MC-vel, Kid Abstrakttal, amelyet közös fellépés is megkoronázott 2022-ben. Többször voltak hallhatók a legendás Worldwide FM-en és a Brownswood kiadó listáján, illetve a Soulection atyja, Joe Kay is gyakran pörgeti őket. Élő fellépéseiken elképesztő energia jellemzi játékukat, amit végre a Fesztivál Színház közönsége is megtapasztalhat. Gyakori vendégük Mukunda Mátyás gitáros és Dombeats, azaz Kosztolánszki Dominik szaxofonos. Ezen az esten a generációk párbeszéde megismételhetetlen élményt jelent majd.

A rendezvény szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség.

Rendező: Müpa
 • billentyűs hangszerek
  Molnár Bencze
 • gitár, basszusgitár
  Sági Viktor
 • dob
  Czirják Tamás
 • szaxofon, fuvola
  Kosztolánszki Dominik 'Dombeats'
 • gitár, ének
  Gryllus Vilmos
 • furulyák, citera, ének
  Gryllus Dániel
 • nagybőgő
  Becze Gábor
 • gitár, mandolin
  Radványi Balázs

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére