világzene, jazz, könnyűzene

Jazz-tehetségbörze - Varga Balázs / Expression

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazz Showcase

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A feltörekvő gitáros, Varga Balázs immár három éve zeneszerzőként is aktív; I Dream In The Past című kompozíciója 2020-ban a Müpa Zeneműpályázatán díjat nyert. Darabjai egyedi hangzást képviselnek, ezzel együtt arra törekszik, hogy befogadható zenei élményt kínáljon hallgatóinak. A Jazz Showcase-re vadonatúj csapattal, kiérlelt repertoárral érkezik. A Varga Balázs / Expression a jazz, a könnyűzene, valamint a klasszikus zene motívumait is alkalmazza.

Varga Balázs 2016-ban Az év fiatal jazz-zenésze díjban részesült. 2017-ben az I. Belvárosi Jazz Versenyen, 2019-ben a IV. Országos Jazz Versenyen lett első. Szintén 2019-ben a Laureate World-Jazz Versenyen győzedelmeskedett, 2020-ban pedig Ablakos Lakatos Dezső Előadóművészi Ösztöndíjjal jutalmazták. A jazzgitár ikonjain túl édesapját tekinti példaképének. Horváth Béla a Bartók Béla Konzervatóriumban kezdte, és a Leeds College of Musicon, Tom Cowley növendékeként fejezte be zenei tanulmányait. Fellépett a Londoni Jazz Fesztiválon, turnézott Anglia-szerte. Dani Norbert 2023-ban fog diplomázni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, mindeközben a Swing à la Django zenekar alappillére. Márkosi András 2020-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob tanszakán. A Megapolis Omega Cover Bandben szerzett jelentős tapasztalatot a professzionális előadóművészet világában. Danyi Diána, a 2022-es Jazz Showcase felfedezettje szintén a Snétberger Zenei Tehetségközpontban folytatott tanulmányokat. Népdalénekesként és jazzénekesként egyaránt bizonyított.

Rendező: Müpa
 • gitár
  Varga Balázs
 • zongora, billentyűs hangszerek
  Horváth Béla
 • bőgő, basszusgitár
  Dani Norbert
 • dob
  Márkosi András
 • vokál
  Danyi Diána
 • házigazda
  Jazzkovács László

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére