világzene, jazz, könnyűzene

Jazz-tehetségbörze - Symbiosis 5

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazz Showcase

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Symbiosis 5 tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium falai közt találkoztak. Céljuk kapcsolatot teremteni hallgatóikkal a hangszeres zene kifejezőereje segítségével. Zenéjüket erősen átitatja a modális jazz, de sok más elemet is előszeretettel alkalmaznak. Repertoárjukat saját szerzeményeik alkotják. A zenekar 2021-ben harmadik helyezést ért el a Laureate World-Jazz Versenyen, valamint 2022-ben Spanyolországban megnyerte a Getxo Jazz Competition and Festival nemzetközi verseny döntőjét.

Kapolcsi-Szabó Levente 2021 óta tanít klasszikus és jazz-zongorát. 2022-ben kezdte meg mesterszintű képzését a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A Symbiosis 5 mellett Koncz Kriszta énekesnővel és Szarka Tamás zenekarával dolgozik, valamint saját trióját vezeti. Drippey Máté 2011-ben, tizenhat éves korában első helyezést ért el az I. Országos Jazz-zenei Versenyen a Tóth Aladár Zeneiskola jazz-zenekarával, majd 2013 őszén első lett az V. Országos Szaxofonversenyen. 2018-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem alapképzésén. 2021 óta a lausanne-i Haute École de Musique ösztöndíjasa.
Kapolcsi-Szabó Levente, Virág Benedek, Gyányi Tamás és Majsai Roland egyaránt 2022-ben szerezte meg BA diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Benedek 2020 óta tanít klasszikus gitárt, mellette a Majsai Roland Standard Trio és a Koncz Kriszta Quintet tagja. Gyányi Tamás színházi muzsikusként is rengeteg tapasztalatot szerzett. Díjakat nyert nemcsak a Symbiosis 5-val, hanem a Sequence Quartettel és szólistaként is. Majsai Roland dobos létére zeneszerzőként is egyre aktívabb. A Symbiosis 5 mellett a Majsai Roland Standard Triót vezeti. 2022-ben Az év fiatal jazz-zenésze versenyen közönségdíjas lett.

Rendező: Müpa
 • zongora
  Kapolcsi-Szabó Levente
 • szaxofon
  Drippey Máté
 • gitár
  Virág Benedek
 • bőgő
  Gyányi Tamás
 • dob
  Majsai Roland
 • házigazda
  Jazzkovács László

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére