világzene, jazz, könnyűzene

Jazz-tehetségbörze - Sárközi Dina Quintet

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazz Showcase

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Sárközi Dina Quintet 2022 májusában a Bartók Béla Konzervatórium falai között alakult meg. Valamennyi tagja a jazz tanszak jelenlegi vagy volt hallgatója. Dinát alapvetően az 1960-as és '70-es évek énekes-gitáros-dalszerzői hódították meg még tizenévesen, majd fokozatosan fordult a jazz és az improvizáció felé. Kvintettjének tagjaiban nemcsak kollégákra, hanem lelki társakra is talált.

Találkozásuk sorsszerűnek mondható, hiszen a fiú tagok együtt jártak zenekari gyakorlat órára, a szakmai vizsgakoncert alkalmából csatlakozott hozzájuk Dina 2022 januárjában. Gyorsan egyértelművé vált, hogy olyan kreatív energiák, egymás iránti tisztelet és rajongás összpontosul az öt ember között, hogy közös útjuk nem ér véget a záróvizsgák után sem. Mivel Dina 2022-ben megnyerte Az év fiatal jazz-zenésze verseny szakmai díját, indokolttá és aktuálissá is vált, hogy saját formációt alapítson. A kezdetektől saját, magyar nyelvű számokban gondolkoztak, ami üde színfoltot képvisel a hazai jazzéletben. Dina és Márton énekes-gitáros-dalszerzők az indie-folk területről érkeznek. Botond és András a Zækar együttes két alapítótagjaként az általuk „szomorgazmikus melanko-stenk jazz-pop”-ként aposztrofált irányt csempészik be a zenekar hangzásába. Máté pedig virtuózan hozza a legdögösebb groove-okat. A több kiváló énekes a zenekarban lehetővé teszi, hogy a vokálokra nagyobb hangsúlyt fektessenek, ezzel is színesítve a megszólalásukat.

Rendező: Müpa
 • ének, gitár
  Sárközi Dina
 • billentyűk, vokál
  Golarits Márton
 • gitár
  Horváth Botond
 • basszusgitár, vokál
  Ambrus András
 • dob, vokál
  Horváth Máté
 • házigazda
  Jazzkovács László

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére