világzene, jazz, könnyűzene

Jamie Winchester - Egy szál gitár

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad. A megváltott jegyeket 2021. január 26-ig lehet visszaváltani, kizárólag a Müpa erre a célra kialakított online felületén.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Jamie Winchester - aligha kell bemutatni bárkinek is: tiszteletbeli magyar popzenész, aki játszott szinte a teljes hazai popzenei elittel. A Baba Yaga fúziós zenekar, a Hrutka Róberttel közös formáció és szólómunkássága is rendkívül népszerűvé tette hazánkban az ír származású, ám élete felét, ötvenből huszonöt évet Magyarországon élő énekes-gitáros-dalszerzőt. Jamie kilenc év után ősszel új szólólemezzel jelentkezik és életkori mérföldkövéhez egy minden manírt és körítést mellőző szólókoncertet társít.

Az 1970-es születésű Jamie Winchester családja 1986-ban költözött Budapestre: „Ötven éve létezem, ennek az ötvennek pontosan a felét, huszonöt évet töltöttem Magyarországon - ez alkalomból meghívom a zenémet szerető közönséget az »otthonomba« egy meghitt estére.” Jamie számos alkalommal fellépett már a Müpában, de évvégi koncertje merőben eltér attól, ahogyan eddig láthattuk-hallhattuk itt, a nagyteremben. „Ez a hangversenyterem nagyon érdekes tér a számomra. Miközben impozáns és grandiózus, mégis lehet benne rendkívül intim hangulatot teremteni. Már jó párszor volt lehetőségem a színpadára lépni, és mindig úgy álltunk hozzá, hogy a terem méretéhez mért óriási produkcióval kell ideérkezni. Hoztunk vonósokat, orosz népi együttest, egyszer egy kórussal közösen úgy hetvenen voltunk előadók. Most azt éreztem, izgalmas lenne teljesen másképp állni a dologhoz, és egy olyan kihívással szembenézni, ahol nincs lehetőség elbújni, nincs »szemfényvesztés«, hanem csak én vagyok, a hangom, a gitárom és a kedvenc dalaim.” Ismert és kevésbé ismert, klasszikus és vadonatúj dalok, feldolgozások várhatók: „csupa olyan, amely megél ebben a csupasz formában.”

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • ének, gitár
    Jamie WinchesterUgrás az oldal tetejére