Jaga Jazzist

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A negyedszázada alapított norvég Jaga Jazzistnek 2001-es második albuma óta biztos helye van a komplex, mégis közérthető, szórakoztató zenét szeretők szívében. A tagok és a megszólaltatott hangszerek számánál talán csak zenéjük összetettsége ejtheti nagyobb ámulatba hallgatójukat, ugyanakkor az együttes humorával, varázsos, álomszerű hangulataival is különleges zenei utazásra hív. A nyolctagú társaság négy évvel az előző után, 2019-ben kezdte rögzíteni új albumát, így garantált, hogy friss szerzeményeket is eljátszanak a Müpában.

A nemzetközileg is igen népszerű Jaga Jazzist a norvég színtéren egyenesen szupergrupnak számít, erős szálak fűzik a jazzmetálos Shininghoz, az avantgárd indietronicás The National Bank-hez vagy a szabadimprovizációs, zajosan posztrockos Pumához - és ez a stílushalmaz már jelzi, hogy mennyire behatárolhatatlan, amit a zenekar létrehoz. A három testvér alapította formáció ráadásul sportot űz abból, hogy minden egyes újabb kiadványa eltérjen az előzőtől. Elektronikus nu-jazzel indultak 1996-ban, az áttörést meghozó 2001-es A Livingroom Hush már rétegzettebb future jazz volt, és ekkor csapott le rájuk a nagynevű és hozzájuk hasonlóan stílusokat vegyítő Ninja Tune kiadó. Aztán hol a breakbeates elektronika, hol a posztrockos jazz, hol pedig a progresszív jazz-rock felé hajlottak el, legutóbb hosszan kibontott tételekben mutatták meg egyediségüket és felvillanyozó kreativitásukat. Erre lehet számítani ezen a koncerten is, legyen bármilyen is a 2020-ban várható új nagylemez stílusa és hangvétele.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • gitár, effektek
  Marcus Forsgren
 • basszusgitár, billentyűk
  Even Ormestad
 • vibrafon, gitár, dob, elektronika
  Andreas Mjøs
 • tuba, ütőhangszerek
  Line Horntveth
 • dob, dobgép
  Martin Horntveth
 • tenorszaxofon, basszusklarinét, gitár, billentyűk
  Lars Horntveth
 • billentyűk
  Øystein Moen
 • harsona, ütőhangszerek
  Erik JohannessenUgrás az oldal tetejére