világzene, jazz, könnyűzene

Hollywood aranykora

Szőke Nikoletta és a Budafoki Dohnányi Zenekar

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

„Mesélő vagyok. Eszközöm az ének” - vallja magáról Szőke Nikoletta, utalva arra, hogy koncertjein gyakran kapnak kiemelt szerepet a színházi elemek. A montreux-i versenygyőztes, Junior Prima díjas előadó, az ország egyik legnépszerűbb jazz énekesnője a Müpa számára megálmodott nagyszabású produkciójában ezúttal fél évszázad legnépszerűbb hollywoodi film-betétdalaiból válogat. Saját jazz kvartettje mellett a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekar működik közre, az est sztárvendége, Gájer Bálint, a swing hazai „hercege”.

Szőke Nikoletta töretlen sikerű pályája során - számos európai ország mellett - New Yorkban és Tokióban is koncertezett, és olyan sztárokkal lépett színpadra, mint Bobby McFerrin vagy Michel Legrand. Ezúttal Hollerung Gábor zenei vezetésével - kifejezetten erre az alkalomra készült nagyszabású szimfonikus hangszerelésben - tekinti át a hollywoodi filmgyártás legendás alkotásaitaz 1920-as évektől az 1970-es évekig. Olyan filmek főcímdalai csendülnek fel, mint az Álom luxuskivitelben (Moon River), a Kabaré (Cabaret), a Cherbourgi esernyők (I Will Wait for You), az Ének az esőben (Singing in theRain) és az Ilyenek voltunk (The Way We Were). Bár a koncert igen látványosnak ígérkezik, Szőke Nikoletta hangsúlyozza: „a zenében engem nem a technikai megvalósítás, a csinnadratta érdekel, hanem a mondanivaló és a kifejezőeszközök gazdagsága”.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Hollerung Gábor
 • ének
  Szőke Nikoletta
 • zongora
  Farkas Zsolt
 • bőgő
  Barcza Horváth József
 • dob
  Balog László
 • Budafoki Dohnányi Zenekar
 • házigazda
  Szalóky Béla
 • Gájer Bálint


NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL


Ugrás az oldal tetejére