• NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL

Szőke Nikoletta és a Budafoki Dohnányi Zenekar

Hollywood aranykora

világzene, jazz, könnyűzene

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

„Mesélő vagyok. Eszközöm az ének” - vallja magáról Szőke Nikoletta, utalva arra, hogy koncertjein gyakran kapnak kiemelt szerepet a színházi elemek. A montreux-i versenygyőztes, Junior Prima díjas előadó, az ország egyik legnépszerűbb jazz énekesnője a Müpa számára megálmodott nagyszabású produkciójában ezúttal fél évszázad legnépszerűbb hollywoodi film-betétdalaiból válogat. Saját jazz kvartettje mellett a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekar működik közre, az est sztárvendége, Gájer Bálint, a swing hazai „hercege”.

Szőke Nikoletta töretlen sikerű pályája során - számos európai ország mellett - New Yorkban és Tokióban is koncertezett, és olyan sztárokkal lépett színpadra, mint Bobby McFerrin vagy Michel Legrand. Ezúttal Hollerung Gábor zenei vezetésével - kifejezetten erre az alkalomra készült nagyszabású szimfonikus hangszerelésben - tekinti át a hollywoodi filmgyártás legendás alkotásaitaz 1920-as évektől az 1970-es évekig. Olyan filmek főcímdalai csendülnek fel, mint az Álom luxuskivitelben (Moon River), a Kabaré (Cabaret), a Cherbourgi esernyők (I Will Wait for You), az Ének az esőben (Singing in theRain) és az Ilyenek voltunk (The Way We Were). Bár a koncert igen látványosnak ígérkezik, Szőke Nikoletta hangsúlyozza: „a zenében engem nem a technikai megvalósítás, a csinnadratta érdekel, hanem a mondanivaló és a kifejezőeszközök gazdagsága”.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Hollerung Gábor
 • ének
  Szőke Nikoletta
 • zongora
  Farkas Zsolt
 • bőgő
  Barcza Horváth József
 • dob
  Balog László
 • Budafoki Dohnányi Zenekar
 • házigazda
  Szalóky Béla
 • Gájer Bálint


NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL


Ugrás az oldal tetejére