világzene, jazz, könnyűzene

Henrik Schwarz & Alma Quartet - CCMYK

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Henrik Schwarz berlini lemezlovas és producer a klubok meghódítása után fokozatosan távolodott a táncterek világától, hogy egyre szélesítse spektrumát. Keresztezte az elektronikus tánczenét és a jazzt, mostanság pedig a klasszikus zene és a techno fúziójához teszi hozzá a magáét. Az amszterdami vonósnégyes, az Alma Quartet partnere ebben, szeptemberben két műsoruk anyagából is hallhatunk szemelvényeket - a vonósokat elektronikával társító és a klasszikus zenét elemeire bontó tételek váratlansággal tüntetnek.

A német elektronikus zenei dj és producer, Henrik Schwarz a lépésről lépésre haladás elvét követve előbb a deep house stílusban alkotott maradandót, majd lemezlovas munkásságát koronázta meg két nagyszerű mixalbummal (a 2006-os DJ-Kicks, valamint az Âmeval és Dixonnal közös The Grandfather Paradox 2009-ből), aztán a felvételekről váltott az élő fellépésekre. Már korábban is kalandozott a future jazz hangszeres világa felé, de a norvég zongoristával, Bugge Wesseltofttal közös kiadványai a jazz, a kortárs zene és az elektronika szabad improvizációs összeboronálásával kísérleteztek, hogy aztán a klasszikus zene felé terelődjön Schwarz figyelme. Előbb a Metropole Orkest nagyzenekarral, majd az Alma Quartettel készített lemezt. A 2019-es CCMYK című legutóbbi, közös album mellett a korábbi, Plunderphonia című műsorból is hallhatunk majd részleteket. Ez utóbbi létező klasszikus zenei tételekből emel ki részleteket, és hoz létre belőlük új műveket. Bartók Béla, Philip Glass, Arvo Pärt, Terry Riley átdolgozása mellett az Alma Quartet partner volt abban is, hogy improvizációk útján hozzák szinkronba a klasszikus zenét az elektronikussal - két világ közti kommunikációval alkotva szintézist.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, és az Edenred Ajándékkártyáit (Juttatási és Családi kártyák), az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére