világzene, jazz, könnyűzene

Henrik Schwarz & Alma Quartet - CCMYK

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin

Jegyárak


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Henrik Schwarz berlini dj és producer a klubok meghódítása után fokozatosan távolodott a táncterek világától, hogy egyre szélesítse spektrumát. Keresztezte az elektronikus tánczenét és a jazzt, mostanság pedig a klasszikus zene és a techno fúziójához teszi hozzá a magáét. Az amszterdami vonósnégyes, az Alma Quartet partnere ebben, szeptemberben két műsoruk anyagából is hallhatunk szemelvényeket - a vonósokat elektronikára feleltető és a klasszikus zenét elemeire bontó tételek váratlansággal tüntetnek.

A német elektronikus zenei dj és producer, Henrik Schwarz a lépésről lépésre haladás elvét követve előbb a deep house stílusban alkotott maradandót, majd lemezlovas munkásságát koronázta meg két nagyszerű mixalbummal (a 2006-os DJ-Kicks, valamint az Âmeval és Dixonnal közös The Grandfather Paradox 2009-ből), aztán a felvételekről váltott az élő fellépésekre. Már korábban is kalandozott a future jazz hangszeres világa felé, de a norvég zongoristával, Bugge Wesseltofttal közös kiadványai a jazz, a kortárs zene és az elektronika szabad improvizációs összeboronálásával kísérleteztek, hogy aztán a klasszikus zene felé terelődjön Schwarz figyelme. Előbb a Metropole Orkest nagyzenekarral, majd az Alma Quartettel készített lemezt. A 2019-es CCMYK című legutóbbi, közös album mellett a korábbi, Plunderphonia című műsorból is hallhatunk majd részleteket. Ez utóbbi létező klasszikus zenei tételekből emel ki részleteket, és hoz létre belőlük új műveket. Bartók Béla, Philip Glass, Arvo Pärt, Terry Riley átdolgozása mellett az Alma Quartet partner volt abban is, hogy improvizációk útján hozzák szinkronba a klasszikus zenét az elektronikussal - két világ közti kommunikációval alkotva szintézist.

Rendező: Müpa
 • komputer
  Henrik Schwarz
 • első hegedű
  Marc Daniel van Biemen
 • másodhegedű
  Benjamin Peled
 • brácsa
  Jeroun Woudstra
 • cselló
  Clément Peigné

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin

Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin


Ugrás az oldal tetejére