világzene, jazz, könnyűzene

Henri Gonzo és a Papírsárkányok - Szobrokat vittem a hajón

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Henri Gonzo a Fran Palermo vezetőjeként már több mint egy évtizede a hazai popzenei élet egyik kulcsfigurája. Zenekara 2020-as, nagy sikerű harmadik albuma után azonban változásra volt szüksége, ami egy másik formációhoz vezetett. A Henri Gonzo és a Papírsárkányok klasszicizáló attitűddel, költői igényű - és ez különösen fontos - a Fran Palermo angol nyelvű számai után magyar nyelvű dalszövegekkel igyekszik új hangot megütni. A 2023 májusában megjelent A Cementkert című debüt LP anyaga mellett ezen a koncerten új dalokat és vendégzenészeket is hallhatunk.

A Fran Palermo rockos, táncos, energikus világához, angol nyelvű, fesztiválokon is sikerrel helytálló dalaihoz képest a Henri Gonzo és a Papírsárkányok klasszikus hangszereléssel - sőt, klasszikus zenei tanulmányokat folytató zenészekkel -, versszerű, magyar nyelvű szövegekkel, és csendesebb, befelé figyelő zenei világgal hívogat. A zenekar magja 2021 elején kezdett formálódni, egy egyhónapos, intim, de még kevéssé céltudatos dalszerzési folyamattal, amelyet Gonzo két zenésztársával, Farkas Zazie billentyűssel és Issiaga Camara basszusgitárossal összezárva élt meg egy kis budai várlakásban. A dalok lassan, de egyre biztosabban öltöttek testet, ahogyan a zenekar is kezdett összeállni. A Zeneakadémiát végzett Farkas mellé csatlakoztak még klasszikus zenészek (egy csellista és egy ütőhangszeres), a Fran Palermóból Árvay Gábor, és egy másik gitáros, Németh Máté. Henri szövegeit Petri Györgytől Arthur Rimbaud-n át az ókori görög versekig számos irodalmi hatás inspirálta, a zene pedig pop és klasszikus ihletett elegye lett. Ezúttal vendégekkel kiegészülve, neoklasszicista hangszereléssel mutatják be sajátos világukat - az eddigi repertoárt új dalokkal bővítve.

Rendező: Müpa
 • ének, gitár
  Henri Gonzo
 • billentyűk, harmonika, vokál
  Farkas Zazie
 • basszusgitár
  Issiaga Camara
 • elektromos gitár, vokál
  Németh Máté
 • akusztikus gitár, philicorda
  Árvay Gábor
 • cselló
  Bali Gabriella
 • ütőhangszerek
  Hencz Kornél

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére