világzene, jazz, könnyűzene

Gyémánt Bálint: Vortex of Silence

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazz Showcase

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Jazz Showcase esti koncertjei egyre markánsabban mutatják, milyen jövőképpel bír a mai jazz. A stiláris dobozfalak végleg ledőltek. A legkurrensebb hazai előadók pedig szervesen kapcsolódnak a kontinens iránymutató trendjeihez. Gyémánt Bálint a rendezvény nyitókoncertjén fényesen bizonyítja majd, hogy új szólólemezével, a Vortex of Silence-szel ő lehet az egyik legígéretesebb művésze a német Jazzhaus Recordsnak. Harcsa Veronika állandó alkotó- és szerzőtársának zenei vízióját Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc páratlan játéka teszi teljessé, élőben is.

Gyémánt Bálint gitárművész új szólólemezén zenei elképzelései, átütő és megragadó dallamai új rétegeket kapnak, egységbe kovácsolódva váltják egymást romantikus akusztikus gitár- és pszichedelikus rockzenei témák. A Vortex of Silence a freiburgi független Jazzhaus Records gondozásában lép ki az európai zenepiacra, és rendhagyó módon a már megszokott digitális platformokon kívül valódi, 180 grammos vinyl korong formájában is elérhető lesz a Müpában hallható lemezbemutató koncert után. Az anyag az elmúlt évek személyes történeteinek és emberi kapcsolódásainak lenyomata, amely a hallgatónak is lehetőséget biztosít arra, hogy újraértelmezze a körülötte lévő világ harmóniáját és diszharmóniáját. Egyetlen térbe kerül a csend és a zaj, együtt táncolnak fények és árnyak, hogy végül a pillanatban elmerülve a hallgató a saját történetét élhesse meg azokon keresztül. A gitárművész számára a „csend örvénye” korunk gyakori jelenségének szimbóluma, mellyel egy ponton mindannyiunknak szembe kell néznie. Ez a lemez gyújtópont és egyben emlékeztető is lehet, hogy legyen merszünk kiállni egymás mellett, és merjünk hangjai lenni a hangtalanoknak.

Rendező: Müpa
 • gitár
  Gyémánt Bálint
 • basszusgitár
  Bartók Vince
 • dob
  Szabó Dániel Ferenc

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére