világzene, jazz, könnyűzene

From Basin Street to Broadway

Váczi Eszter, Martin Breinschmid és a The Dream Makers

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A sokoldalú énekesnő, Váczi Eszter, az Európa vezető vibrafonosaként jegyzett Martin Breinschmid és az osztrák-magyar The Dream Makers zenekar együttműködéséből egyszeri, megismételhetetlen produkció születik a Fesztivál Színházban. New Orleans, Chicago és New York klasszikus jazzörökzöldjei, a korai swingkorszak emlékezetes slágerei virtuóz hangszerszólókkal, innovatív, olykor szokatlan hangszerelésben szólalnak meg. Count Basie, Duke Ellington, Louis Armstrong, Lionel Hampton és Gene Krupa - újratöltve.

Váczi Eszter a populáris műfajoktól (Jazz+Az) a kortárs jazzig (ESP, Hárshegy, Modern Art Orchestra) sokfelé kalandozott már eddigi pályája során, miközben hosszabb ideje saját jazzkvartettjét vezeti. Martin Breinschmid dobosként és ütőhangszeresként a tradicionális jazz olyan sztárjai mellett bukkant fel, mint Buddy De Franco, Ken Peplowski, Bucky Pizzarrelli és Scott Hamilton. Később vibrafonosként sorra jelentette meg szólólemezeit, amelyekkel (The Radio Kings nevű zenekara élén) bejárta az egész világot; a Hampton-féle hagyományos vibrafonstílus folytatójaként, megújítójaként ünneplik. A The Dream Makers 2012-ben alakult - klasszikus és jazz képzettségű, zeneakadémiát végzett muzsikusokból, akik rendszeres közreműködői a bécsi és a nemzetközi zenei életnek. Hangzásuknak sajátos koloritot ad Bertl Mayer összetéveszthetetlenül egyéni szájharmonika-játéka. Rendszeresen részt vesznek kortárszenei és színházi projektekben is - gitárosuk, Engel Mayr pedig elismert rockzenész.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének
  Váczi Eszter
 • vibrafon, ütőhangszerek
  Martin Breinschmid
 • szájharmonika
  Bertl Mayer
 • gitár
  Engel Mayr
 • bőgő
  Harry Putz
 • dob
  Piedl Dániel
 • házigazda
  Szalóky Béla


NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL


Ugrás az oldal tetejére