világzene, jazz, könnyűzene

Európa Kiadó - Love2020

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad. A megváltott jegyeket november 28-ig lehet visszaváltani, kizárólag a Müpa erre a célra kialakított online felületén.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az Európa Kiadó a nyolcvanas évek magyar undergroundjának egyik kulcszenekara és nagy túlélője, amely minden azóta eltelt évtizedben jelen idejű tudott maradni friss dalokkal és nagylemezekkel, folyamatosan megújuló megszólalással. A Menyhárt Jenő vezette kvartett a húszas éveket is vadonatúj albummal nyitja, az őszi Love2020 részben saját számok feldolgozásaiból, részben új szerzeményekből áll. A címével is folytonosságot hirdető lemez bemutatóján Víg Mihály lesz a zenekar vendége, ő is egy nyolcvanas évek eleje óta élő kapcsolata az együttesnek.

A magyar popzene történetének egyik kiemelkedő zenekara a Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó, amely nyolcvanas évek eleji indulása óta folyamatos átalakulással tartja magát frissen, és kortársai közül szinte egyedüliként nemcsak máig aktív formáció, de saját mítoszának felélése helyett új, érvényes megszólalásokat keres és talál. Első lemezanyagának címe - Love '82 - visszatérő motívum az életműben, amely a kilencvenes években Itt kísértünk - Love '92-ként, most, a 21. században Love2020-ként jelenik meg ismét. Az ősz folyamán érkező nagylemezen új szerzemények mellett néhány közelmúltbeli és nyolcvanas évek eleji dalt is újraértelmez a zenekar, együttműködve a Halas Dóra vezette kísérleti énekegyüttessel, a Soharózával. A lemezbemutatón Víg Mihály lesz a vendégük, akivel Menyhárt Jenőnek szintén a kezdetek óta sok közös története van. A Balatont vezető és Tarr Béla-filmekhez zenét szerző Víg együtt zenélt Menyhárttal a Trabantban, volt, hogy az EK zenészei adták a Balaton tagságának jó részét, van közös koncertkiadványuk is - most pedig ismét együtt láthatjuk őket a színpadon.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, gitár
  Menyhárt Jenő
 • gitár, vokál
  Bujdosó János
 • billentyűs hangszerek
  Kálmán András
 • dob, ütőhangszerek
  Gyenge Lajos
 • basszusgitár
  Koroknay András
 • Víg MihályUgrás az oldal tetejére