világzene, jazz, könnyűzene

Európa Kiadó - Love2020

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az Európa Kiadó a nyolcvanas évek magyar undergroundjának egyik kulcszenekara és nagy túlélője, amely minden azóta eltelt évtizedben jelen idejű tudott maradni friss dalokkal és nagylemezekkel, folyamatosan megújuló megszólalással. A húszas éveket is vadonatúj albummal nyitja, az őszi Love2020 részben saját számok feldolgozásaiból, részben új szerzeményekből áll, és közreműködik rajta a Soharóza kórus. A címével is folytonosságot hirdető lemez bemutatóján úgy láthatjuk Menyhárt Jenőéket, ahogyan még soha - a Soharózával kórusban.

A magyar popzene történetének egyik kiemelkedő zenekara a Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó, amely nyolcvanas évek eleji indulása óta folyamatos átalakulással tartja magát frissen, és kortársai közül szinte egyedüliként nemcsak máig aktív formáció, de saját mítoszának felélése helyett új, érvényes megszólalásokat keres és talál. Első lemezanyagának címe - Love '82 - visszatérő motívum az életműben, amely a kilencvenes években Itt kísértünk - Love '92 címen, most, a 21. században Love2020-ként jelenik meg ismét. Az ősz folyamán érkező nagylemezen új szerzemények mellett néhány közelmúltbeli és nyolcvanas évek eleji dalt is újraértelmez a zenekar, együttműködve a Halas Dóra vezette kísérleti énekegyüttessel, a Soharózával. A lemezbemutatón szintén közreműködik a kórus - a rögzítetteknél is több dalban -, így nemcsak felvételen, hanem ezen a koncerten élőben is olyan formában hallhatunk és láthatunk Európa Kiadó-számokat, ahogy korábban biztosan nem.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, gitár
  Menyhárt Jenő
 • gitár, vokál
  Bujdosó János
 • billentyűs hangszerek
  Kálmán András
 • dob, ütőhangszerek
  Gyenge Lajos
 • basszusgitár
  Koroknay András
 • Soharóza (zenei vezető: Halas Dóra)Ugrás az oldal tetejére