világzene, jazz, könnyűzene

Elefánt: Szívnek rohanó kardhalak

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A szombathelyi gyökerű, 2012 óta Budapesten működő Elefánt az elmúlt évtized magyar alternatív rockzenéjének egyik meghatározó formációja. Az öttagú zenekar 2019-ben jelentette meg negyedik albumát, a korábbiaknál poposabb-érettebb, felszabadult EL című nagylemezt. Ennek anyagát mutatja meg most a kvintett úgy, ahogyan eddig még senki nem láthatta: kollektív hallucinációt ígérnek a koncertre, vizuális tripet, amely során a dalokat olyan térbe helyezik, amely többletdimenzióval látja el azokat.

Az Elefánt 2013-as bemutatkozó albumával hívta fel a figyelmet egyedi atmoszféra-teremtő képességére, a zenekar dalait már ekkor filmzeneszerűnek nevezték. A folytatásban aztán eklektikus dalparkkal és sokrétű szövegvilággal hamar a legnépszerűbb hazai előadók közé nőtte ki magát az ötös. A 2019-ben megjelent EL című negyedik nagylemezt felszabadult körülmények között készítették, a dalokon érezhető is ennek hatása. A sokszínűség mellett egységesebb lett a hangzás, gyakran slágeresebb a végeredmény, és továbbra is mélyek, de nagy szabadsággal értelmezhetők a helyenként kifejezetten nosztalgikus hangulatú szövegek. Ezt a lemezt szólaltatja meg most az Elefánt, ahogyan még soha: „szeretnénk egy vizuális tripet megvalósítani, amely során az EL dalait bele tudjuk helyezni egy olyan térbe, amely többletdimenziót nyújt: egy díszletet a nem létező filmzenénkhez. Utóbbi abból adódik, hogy a zenekar mottója sokáig az volt, hogy »filmzenét írunk nem létező filmekhez«. A decemberi koncerttel ezt beteljesítenénk.”

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének
  Szendrői Csaba
 • gitár
  Tóth András
 • basszus
  Horváth Bence Ede
 • billentyű
  Kovács Zoltán
 • dob
  Németh SzabolcsUgrás az oldal tetejére