világzene, jazz, könnyűzene

Dee Dee Bridgewater Quartet: We Exist!

Jazzlegendák - a Lexus támogatásával

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • Jazzlegendák

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Dee Dee Bridgewaternek van mit mesélnie a Müpa közönsége számára. Legutóbb 2007-ben járt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, amikor arról vallott, hogyan hatott rá a kaland, amelyet afrikai gyökerei után kutatva élt át. Később másfajta kapcsolatokat is feltárt: olyanokat, amelyek Billie Holiday örökségéhez, New Orleanshoz vagy épp szülővárosához, Memphishez kötik. Máig hiteles és önazonos előadó maradt, aki lenyűgözően erőteljes színpadi jelenlétével, megalkuvást nem tűrő személyiségével és csodás hangjával hódít - most épp remek kvartettje társaságában hirdeti legfontosabb hitvallását.

Dee Dee Bridgewater hatodik évtizede van a pályán, és bár elmondása szerint sok munkát fordított rá, hogy megtalálja önmagát, immár kétség sem fér hozzá, hogy a jazzvilág intézményként tekint rá. Régóta saját maga látja el lemezeinek produceri feladatait, sőt DDB Records néven saját kiadót is vezet 2006 óta. Tagja volt a Thad Jones-Mel Lewis Orchestrának, dolgozott Max Roach-csal, Sonny Rollinsszal, Dexter Gordonnal és Dizzy Gillespie-vel. Számos sikert ért el a zenés színház világában is. Háromszoros Grammy-díjas, Tony-díjas, NEA Jazz Master, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasási Szervezetének Jószolgálati Nagykövete, ASCAP Champion, Doris Duke művészeti díjas, Memphis Music Hall of Fame-legenda és a női előadók boldogulását elősegítő Woodshed Network alapítója. We Exist! elnevezésű turnéja állásfoglalás arról, milyen küzdelmeket vívtak már eddig is a Bridgewaterhez hasonló nők, és milyen elsöprő sikereket értek el tehetségük révén - mint például Carmen Staaf, a kvartett művészeti vezető-zongoristája. Olyan dalok kerülnek terítékre, mint a Mississippi Goddam, a Trying Times vagy a The Danger Zone.

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Rendező: Müpa
 • zenekarvezető, ének
  Dee Dee Bridgewater
 • zenei vezető, zongora
  Carmen Staaf
 • bőgő
  Rosa Brunello
 • dobok
  Evita Polidoro

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére