világzene, jazz, könnyűzene

Dan Bárta & Robert Balzar Trio

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Jazz Showcase

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A 15. Jazz Showcase tíz év után ismét a V4-es országokat helyezi a középpontba. Csehország kiemelkedő énekese Dan Bárta, aki nem csak arról ismeretes, hogy szólistaként Bobby McFerrin VOCAbuLarieS produkciójával turnézott, és Sting gitárosával, Dominic Millerrel dolgozott. A rock, a jazz, a funk és a blues stílusaiban is lubickoló Bárta több mint egy évtizede alkot a Robert Balzar Trióval, és most a Müpa közönsége is meghallhatja, miben rejlik rendkívüli népszerűségük.

A lenyűgöző előadói készségekkel megáldott Dan Bárta az Alice rockzenekarral lett ismert a kilencvenes évek elején. Musicalszínészi tehetsége is megmutatkozott a Jézus Krisztus Szupersztár és az Evita sikeres előadásaiban. A nagy áttörést a legendás J.A.R. zenekar jelentette számára. Saját zenei világa Illustratosphere elnevezésű formációjában bontakozhatott ki, amely immár húsz éve hazája egyik legnépszerűbb zenei társulása. Bártát tizennégyszer díjazta a Cseh Popzenei Akadémia. Robert Balzar azt a cseh bőgőslegendák alkotta misztikus sort folytatja, amelyet George Mraz és Miroslav Vitouš neve fémjelez. Partnerei közt szerepelt John Abercrombie, Benny Golson, Hal Galper, Tony Lakatos, Arturo Sandoval és Kurt Elling. Vík Kristan zongorista a legkülönbözőbb formációkban csillogtatta már meg tehetségét. Saját triójában társai Jaromír Honzák bőgős és Roman Vícha dobos, de szintén oszlopos tagja a cseh Concept Art Orchestrának. Keresett művész nemcsak a cseh, hanem a lengyel és skandináv zenei színtéren is. Kamil Slezák dobos hét éve tagja a Robert Balzar Triónak. Érzékenysége, muzikalitása és sokoldalúsága okán kisebb jazzformációk éppoly előszeretettel keresik, mint akár a Gustav Brom Big Band vagy a Janáček Filharmonikus Zenekar.

A koncert Magyarország V4-elnöksége alkalmából, a Müpa szervezésében valósul meg.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidő alszámlájának terhére is megvásárolhatja.
Személyes vásárláskor elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt és az Edenred ajándékkártyáit (juttatási és családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének
  Dan Bárta
 • bőgő
  Robert Balzar
 • zongora
  Vít Kristan
 • dob
  Kamil Slezák


Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére