világzene, jazz, könnyűzene

Chalaban

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Közép-Európa leghíresebb marokkói származású zenésze, Saïd Tichiti 1998-ban érkezett Magyarországra, a következő évben lefektette zenekara, a Chalaban alapjait, 2000-ben pedig lemezzel is bemutatkozott. Ennek huszadik évfordulóját ünnepli idén: Müpa-beli koncertjén nemcsak az együttes egész pályájára jellemző, marokkói gyökerű, sokszínű hangzásvilágot olykor kárpát-medencei hagyományokkal házasító dallamok szólnak, de Saïd klasszikus zenét tanuló gyermekei is szerepelnek a műsorban.

A Chalabant az anyai ágon berber, apai ágon fekete-afrikai előadó, Saïd Tichiti marokkói és magyar zenészekkel alapította Budapesten. A formáció hangzását a színészből lett muzsikus afro-arab gyökerei határozzák meg, az eleve dús marokkói zenei fonatot kárpát-medencei, roma és balkáni szálakkal gazdagítva. Legutóbbi nagylemeze, a 2017-es Gleimim épp szülővárosának állít emléket, ezen a tradicionálisabb hangzású albumon a Marokkóban összeérő berber, arab és fekete-afrikai hagyományok eredetét is mélyebben tárja fel. Persze a Chalaban nemcsak itthon, hanem Európa-szerte is nagy sikerrel játssza ezt a magával ragadó zenei amalgámot, amelyet a zenekarvezető két évtizedes pályáját feldolgozó Échos du Sahara című 2018-as dokumentumfilm is ábrázol. Ebben a főhős Budapestről visszautazik a Szaharáig, ahol a spirituális hasszani kultúrából merít ihletet, és ahogyan ezen az esten is, bemutatja a zenei tradíciók jótékony találkozását. Az ünnepi koncerten természetesen az eddigi hat lemez színes világába is betekintést nyerhetünk.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • úd, guembri, ének
  Saïd Tichiti
 • hegedű, trombita
  Kovács Ferenc
 • gitár
  Kovács Bálint
 • ének, ütőhangszerek
  Khalid Moutahir, Ahmed Oumad, Saad Douyal
 • basszusgitár
  Kiss Benedek
 • dob
  Golovics Ferenc
 • cselló
  Emma Tichiti
 • hegedű
  Naïm TichitiUgrás az oldal tetejére