világzene, jazz, könnyűzene

Chalaban

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Közép-Európa leghíresebb marokkói származású zenésze, Saïd Tichiti 1998-ban érkezett Magyarországra, a következő évben lefektette zenekara, a Chalaban alapjait, 2000-ben pedig lemezzel is bemutatkozott. Ennek huszadik évfordulóját ünnepli idén: Müpa-beli koncertjén nemcsak az együttes egész pályájára jellemző, marokkói gyökerű, sokszínű hangzásvilágot olykor kárpát-medencei hagyományokkal házasító dallamok szólnak, de Saïd klasszikus zenét tanuló gyermekei is szerepelnek a műsorban.

A Chalabant az anyai ágon berber, apai ágon fekete-afrikai előadó, Saïd Tichiti marokkói és magyar zenészekkel alapította Budapesten. A formáció hangzását a színészből lett muzsikus afro-arab gyökerei határozzák meg, az eleve dús marokkói zenei fonatot kárpát-medencei, roma és balkáni szálakkal gazdagítva. Legutóbbi nagylemeze, a 2017-es Gleimim épp szülővárosának állít emléket, ezen a tradicionálisabb hangzású albumon a Marokkóban összeérő berber, arab és fekete-afrikai hagyományok eredetét is mélyebben tárja fel. Persze a Chalaban nemcsak itthon, hanem Európa-szerte is nagy sikerrel játssza ezt a magával ragadó zenei amalgámot, amelyet a zenekarvezető két évtizedes pályáját feldolgozó Échos du Sahara című 2018-as dokumentumfilm is ábrázol. Ebben a főhős Budapestről visszautazik a Szaharáig, ahol a spirituális hasszani kultúrából merít ihletet, és ahogyan ezen az esten is, bemutatja a zenei tradíciók jótékony találkozását. Az ünnepi koncerten természetesen az eddigi hat lemez színes világába is betekintést nyerhetünk.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • úd, guembri, ének
  Saïd Tichiti
 • hegedű, trombita
  Kovács Ferenc
 • gitár
  Kovács Bálint
 • ének, ütőhangszerek
  Khalid Moutahir, Ahmed Oumad, Saad Douyal
 • basszusgitár
  Kiss Benedek
 • dob
  Golovics Ferenc
 • cselló
  Emma Tichiti
 • hegedű
  Naïm TichitiUgrás az oldal tetejére