világzene, jazz, könnyűzene

Chalaban 20 feat. Moh! Kouyaté

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy az épületébe történő belépéssel minden látogatónk elfogadja a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Közép-Európa legismertebb marokkói származású zenésze, Saïd Tichiti 1998-ban érkezett Magyarországra, a következő évben lefektette zenekara, a Chalaban alapjait, 2000-ben pedig lemezzel is bemutatkozott. Fennállása első bő húsz évét ünnepli tehát a formáció - a Müpa-beli koncertjén nemcsak az együttes egész pályájára jellemző, marokkói gyökerű, sokszínű hangzásvilágot olykor kárpát-medencei hagyományokkal házasító dallamok szólnak, de Saïd klasszikus zenét tanuló gyermekei is szerepelnek a műsorban, valamint egy neves külföldi vendég: Moh Kouyaté.

A Chalabant az anyai ágon berber, apai ágon fekete-afrikai előadó, Saïd Tichiti marokkói és magyar zenészekkel alapította Budapesten. A formáció hangzását a színészből lett muzsikus afro-arab gyökerei határozzák meg, az eleve dús marokkói zenei fonatot kárpát-medencei, roma és balkáni szálakkal gazdagítva. Legutóbbi nagylemeze, a 2017-es Gleimim épp szülővárosának állít emléket, ezen a tradicionálisabb hangzású albumon a Marokkóban összeérő berber, arab és fekete-afrikai hagyományok eredetét is mélyebben tárja fel. Persze a Chalaban nemcsak itthon, de Európa-szerte nagy sikerrel játssza ezt a magával ragadó zenei amalgámot, amelyet a zenekarvezető két évtizedes pályáját feldolgozó Échos du Sahara című 2018-as dokumentumfilm is ábrázol. Ebben a főhős Budapestről visszautazik a Szaharáig, ahol a spirituális hasszani kultúrából merít ihletet, és ahogyan ezen az esten is, bemutatja a zenei tradíciók jótékony találkozását. Az ünnepi koncerten természetesen az eddigi hat lemez tarka világába is betekintést nyerhetünk, valamint Saïd klasszikus zenét tanuló tehetséges gyermekei mellett közreműködik egy remek guineai gitáros-énekes, Moh! Kouyaté, akit a Womexről is ismerhetünk. A zenészcsaládba született Kouyaté neves helyi mesterektől tanult, majd Európába költözve ötvözte a hatásokat: a nyugat-afrikai zenét a Mississippi-deltával, az afrobeatet a jazzes funkkal. Mindezt most a Chalaban is tovább színesíti.

Rendező: Müpa
 • arab lant (úd), guembri, ütős hangszerek, ének
  Saïd Tichiti
 • hegedű, trombita
  Kovács Ferenc
 • gitár, ének
  Kovács Bálint
 • ének, ütős hangszerek
  Khalid Moutahir, Saad Douyal
 • basszusgitár, ének
  Torják Dávid
 • dob
  Golovics Ferenc
 • cselló
  Emma Tichiti
 • hegedű
  Naïm Tichiti
 • gitár, ének
  Moh! Kouyaté

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére