világzene, jazz, könnyűzene

Camille Thurman és a Darrell Green Quartet

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • JAZZTAVASZ 2023

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Camille Thurman nem kisebb jelentőségű együttestől kapja ajánlólevelét, mint a Jazz at Lincoln Center Orchestra, amelynek 2018 és 2020 között volt állandó tagja, számos koncerten és nemzetközi turnén vett részt a zenekar szaxofonosaként. Már ekkor megcsillogtatta énektehetségét is, mára pedig éppoly elismert zeneszerző és énekes, mint fúvós hangszeres művész. Miután Darrell Green dobos kvartettjével egyesítette erőit, közös lemezanyagon kezdtek dolgozni; a Fortitude 2023 tavaszára várható.

Camille Thurman New York szülötte. Édesanyja zongorázott és templomban énekelt. Akkor gyakorolt, amikor kislányát már lefektette, és nem tudta, hogy Camille alvás helyett azt figyeli, mit játszik a zongorán. Napközben titokban ő is gyakorolta ugyanazokat a dalokat, édesanyja pedig leesett állal hallgatta, mikor Camille egyszer eljátszotta számára a From a Distance című dalt - ráadásul Asz-dúrban. Kiderült, hogy a lánynak abszolút hallása van. Bármilyen hangszerhez nyúlt, hamar elsajátította a játéktechnikáját. Fuvolán kezdett. A középiskolai zenekarban lányként sok megkülönböztetés érte, ezért egy ideig komoly önbizalomhiánnyal küzdött. Majd találkozott Tia Fullerrel (aki 2019-ben szintén május 5-én lépett fel a Jazztavasz fesztiválon), és az ő példája visszaterelte a muzsikusi pályára - pedig már elhatározta, hogy geológus lesz. Összeismerkedett Mimi Jones bőgőssel, Darrell Green dobossal (akivel 2021-ben össze is házasodtak) és Sherman Irbyvel. Utóbbival, a Jazz at Lincoln Center Orchestra szaxofonosával hallotta Wynton Marsalis énekelni, ekkor döntötte el, hogy meghívja Thurmant a JLCO-ba. Immár öt szólólemeze látott napvilágot, szakmai elismerései is egyre gyűlnek. Az USA külügyminisztériumi ösztöndíjasaként bejárta Dél-Amerika és Afrika több országát.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.JAZZTAVASZ 2023


Ugrás az oldal tetejére