világzene, jazz, könnyűzene

Borlai Gergő: Divided 3

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
elmarad
 • Jazzműhely
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy a koncert elmarad. A megváltott jegyeket 2021. december 30-áig lehet visszaváltani a Müpa erre a célra kialakított online felületén illetve állandó jegypénztáraiban, vagy értéküknek megfelelően levásárolhatók a Müpa saját rendezésű produkcióira.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az idejét Los Angeles és Barcelona közt megosztó Borlai Gergő nevével fémjelzett fellépéseken mindig virtuóz hangszeresek élvezetes párbeszéde zajlik a színpadon. A Divided 3 esetében sem lesz másként. Kevesen képesek dallamközpontú zenét játszani a szabad improvizáció jegyében, Gergőnek és nemzetközi csapatának viszont mindkettő alapvető alkotói közege. Bár a koncerten többnyire Borlai Gergő és Nguyên Lê számai lesznek hallhatók, bármikor kialakulhatnak az adott pillanat szülte duók és triók.

A Divided 3 jelen csapatának minden tagjáról elmondható, hogy felettébb sokoldalú, a legkülönfélébb zenei stílusokban járatos művészek, akik rengeteg kapcsolódási pontot találhatnak egymás közt. A vietnámi származású Nguyên Lê gitáros és a francia Romain Labaye basszusgitáros - mindketten Párizsból - már 2012 óta dolgoznak együtt. Labaye működött közre a gitáros Dark Side Nine, Songs of Freedom és Jimi's Back! című produkcióiban. Az is összeköti őket, hogy évek óta meghatározóan fontos partnerüknek tartják Borlai Gergőt. Intuitív, szinte telepatikus együttjátékra képesek. Lê visszatérő partnerei közt találjuk Peter Erskine-t, Paolo Fresut vagy Uri Caine-t, Labaye pedig elsősorban Scott Henderson basszusgitárosaként szerzett elévülhetetlen érdemeket. A kör Anna Rakita zseniális orosz hegedűssel zárul be, aki klasszikus tanulmányai mellé tizenévesen sorakoztatta fel a jazzstúdiumokat; debütáló albumát 2009-ben jelentette meg. A főhős (alkotó)társa, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea a zenével szó szerint együtt lélegzik majd a színpadon, így ad további dimenziót a produkciónak.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • dob
  Borlai Gergő
 • gitár
  Nguyên Lê
 • basszusgitár
  Romain Labaye
 • hegedű
  Anna Rakita
 • tánc
  Ladányi AndreaUgrás az oldal tetejére