világzene, jazz, könnyűzene

Binder Károly: Két duó

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
elmarad
 • Jazzműhely
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Kétszer kettő, azaz három fellépő egy színpadon. A középpontban Binder Károly zongorista, aki két közeli alkotótársával készül intim hangulatú, egyben intenzív zenei élményeket kínáló kétrészes koncertet adni. Borbély Mihály fúvós hangszereken, Juhász Gábor pedig gitáron folytat majd lélekemelő párbeszédet a főszereplővel, aki művészi személyiségének több oldalát is hallgatósága elé tárja ezen az estén.

Binder Károly munkásságának két markáns, sokszor együtt jelenlévő összetevője a népzenei gyökerekből táplálkozó bartóki megközelítés és egy letisztult, mély lírai érzékről tanúskodó zenei világ. Egyik fő célkitűzése Bartók zenei univerzumának kiterjesztése, zeneelméleti rendszereinek új kompozíciós és improvizatív módszerekkel történő megközelítése. Ez a vezérelv meghatározó a multiinstrumentalista Borbély Mihállyal alkotott kettősükben. A romantikus Binder hangjai akkor jelennek meg erőteljesebben, amikor Juhász Gábor csatlakozik hozzá. Juhász intellektuális, lírai gitárjátéka pedig szárnyra kap a Binderrel való közös muzsikálásban. A fellépő művészek saját kamaradarabjaikon kívül Binder Károly nagyzenekarra írt műveiből is előadnak részleteket. Concertójából, Zongoraversenyéből és a nemrégiben elkészült négytételes Lírikus szvitjéből is felcsendülnek témavariációk és improvizációs szakaszok a koncert során.
Érdekesség a kétféle szereposztás mellett a hangszerekből adódó kétfajta játékmód és gondolkodás jelenléte. A Juhász Gáborral formált duóban nemcsak szólisták találkoznak, olykor mindkét muzsikus komplett ritmusszekcióként kíséri a másikat, Borbély Mihály instrumentumai pedig igazi szólóhangszerek, kettősükben virtuóz szólisták játszanak együtt, csak a zongora tölt be kísérő szerepet bizonyos helyzetekben. Ez a koncert igazi csemege az igényes improvizatív kamarazene kedvelői számára.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • zongora
  Binder Károly
 • fúvós hangszerek
  Borbély Mihály
 • gitár
  Juhász GáborUgrás az oldal tetejére