világzene, jazz, könnyűzene

Básits Branka

Én Csépem - lemezbemutató koncert

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Básits Branka szerencsés helyzetben van, hiszen szülőfalujának gazdag a népzenei hagyománya. Az énekesnő ki is használja ezt a kedvező adottságot, ugyanis felismerte az értéket ősei kultúrkincsében, és abból táplálkozva megjelentette bemutatkozó albumát, a saját gyűjtéseire építő Én Csépem című lemezt. Szigetcsép szerb népzenei hagyományát Branka saját személyes szűrőjén keresztül dolgozta fel, és adja elő zenésztársaival. Az autentikustól az experimentális hangzásig nagy zenei út rajzolódik ki a kiadványt bemutató koncerten.

Básits Branka Én Csépem című lemeze rendkívül sokszínű: a szülőfalujában saját maga által gyűjtött szerb népzenét vette alapul, és dolgozta át zenésztársaival. A szigetcsépi szerb dalokba beépítette zenei tapasztalatait és élményeit, és hosszan, alaposan érlelte az anyagot. „Némely dalokat messzire reptettem, némelyeket fészkükben hagytam. Éveken át dédelgettem ezt a számomra kedves hanganyagot. Elő-elővettem és hallgatgattam. Hagytam, hogy visszhangozzon és formálódjon bennem. Éppen úgy, ahogy a múltban néhány évszázadon átívelve burjánzott a falu lakosainak szívén és száján. Ezek a dalok lenyomatként őrzik a múltat és a falu népének lelki világát, érzéseit, élményeit, és bízom benne, hogy e lemez által tovább közvetíthetik azokat az igazságokat, melyeket örökérvényűvé edzett az idő” - mondja a koncerten is elhangzó dalokról a szerb és magyar ősökkel rendelkező előadó, aki 2017-ben népi énekesként végzett a Zeneakadémián. Mások mellett a Zűrös Banda és a Pravo zenekarokban énekel, valamint a Boban Marković Orkestarral koncertezik. Zenei szabadság és határtalanság vár ránk ezen a koncerten is.

Rendező: Müpa
 • ének
  Básits Branka
 • harmonika
  Wertetics Szlobodán
 • pengetős hangszerek
  György Mihály
 • fúvós hangszerek, tambura
  Babcsán Bence
 • hegedű
  Szirtes Edina „Mókus”
 • darbuka, tambura
  Rodek Krisztián
 • kaval
  Gera Attila
 • basszusgitár
  Boros Attila
 • tapan
  ifj. György Mihály

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére