világzene, jazz, könnyűzene

Barabás Lőrinc & Niklas Paschburg

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Jazz Showcase

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Bármilyen produkciót hoz létre Barabás Lőrinc, mindig gondosan megválogatja az adott zenei és hangulati irányzathoz legmegfelelőbb hangszeres környezetet, társakat, látványelemeket. Lassan egy évtizede dolgozik szólóban, a live act műfaj minimalizmusa felettébb közel áll hozzá. Rokonlélek a rohamosan növekvő rajongótáborral rendelkező német Niklas Paschburg, aki maga is multiinstrumentalista, az egyszemélyes hangfestés mestere. Külön-külön és közös palettáról is alkotnak ezen az esten.

Barabás Lőrinc 2013-as Sastra című albumával nyitotta meg világát a szólózenélés felé, majd ezt követte a 2015-ös Elevator Dance Music. Az Algorhythms a korhangulatnak megfelelően CD-tokba applikált pendrive-ként jelent meg. Eredeti szerzeményeinek megszólaltatásához trombitáján kívül billentyűs hangszereket, loopert és egyéb hangmodulátorokat használ. Olykor meditatív, „chill-out” hangulatot teremt, máskor ritmikusabb szövetet sző, a dance vagy az electro funk irányába mozdul el, de a jazzes játékmódnak sem fordít hátat. Határozott karakterű darabjai szinte filmzeneszerűek, s ugyanez elmondható a hamburgi születésű Niklas Paschburgról is, aki 2018-ban jelentette meg debütáló albumát Oceanic címmel. Paschburg számára a zongora jelenti a kiindulási alapot, amelyre újabb hangrétegeket terít laptopjával, sőt a természetből vett hangmintákkal, akár a hullámok zúgásával vagy a szél zajával. Eszköztárában megtalálható a harmonika és különféle ütőhangszerek is. Zenéjét hallva nem csodálkozunk, hogy kezdetben nagy hatással volt rá Nils Frahm és Ólafur Arnalds, ám mindig is az volt a célja, hogy egyedi, Niklas Paschburg-os világot teremtsen. Ez már a 2020-as Svalbard című albumon is erősen kirajzolódik.

A rendezvény szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség.

Rendező: Müpa
  • trombita, zongora, elektronika
    Barabás Lőrinc
  • harmonika, zongora, ütőhangszerek, elektronika
    Niklas Paschburg

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Jazz Showcase


Ugrás az oldal tetejére