világzene, jazz, könnyűzene

Arooj Aftab - Vijay Iyer - Shahzad Ismaily

Love in Exile

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a koncert a formáció turnéútvonalának változása miatt elmarad. A megváltott jegyek 2023. június 19-ig visszaválthatók online felületünkön, illetve állandó jegypénztárainkban. Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Három önmaga jogán is figyelemreméltóan egyedi, igen népszerű és elismert zenész összeáll trióvá, hogy improvizációs alapról építkezve egy teljesen unikális műsort hozzon létre. Klasszikus esete egy olyan estének, amely kihagyhatatlannak ígérkezik. Főleg, ha az ember rajongója Vijay Iyernek, a középgeneráció egyik legismertebb jazz-zongoristájának. Vagy Shahzad Ismailynak, akit sokan ismerhetnek itthon a Marc Ribot-féle Ceramic Dog egyik tagjaként. Vagy esetleg hallotta már a friss Grammy-díjas Arooj Aftab áttörést hozó tavalyi lemezét, melyen az előadó a nyugati énekes-dalszerző hagyományt és a pakisztáni-indiai énekstílust keresztezi újszerűen.

Az alkalmi trió nemcsak egy turnéra állt össze, hanem improvizatív alapú együtt zenélésük lemezen is megjelenik majd a nagynevű ECM kiadónál. A három előadó zenei meditációja tipikusan olyan, ami beindítja a belső mozit: friss, buja, ugyanakkor katartikus és rituális hangzásvilágok is megnyílnak. A három szereplőből az énekes Arooj Aftab az, aki a legújabb felfedezett a nagy zenei palettán, mostanság ráadásul tényleg vetül is rá bőven rivaldafény, hiszen első pakisztáni művészként nyert Grammy-díjat 2022-ben. Egy olyan különleges lemezért, melyen popzene és tradicionális pakisztáni zene kereszteződik, és amelyért egyaránt lelkesedett a teljes nyugati popzenei és világzenei sajtó is. A másokkal szívesen együttműködő előadó egyik mostani partnere, az indiai származású Vijay Iyer már többször koncertezett Magyarországon, az elmúlt évtized egyik legtöbbet díjazott amerikai zongoristája zeneszerzőként is meghatározó, ebben a projektben a zongora mellett szintetizátoron is színesíti az összképet. És az összhangot is, ami igazán megvan köztük a szintén pakisztáni származású multiinstrumentalista (ebben a projektben basszusgitáron és szintetizátoron játszó) Shahzad Ismailyval, aki meg aztán tényleg nagyon sok kiválósággal játszott már - önmagért beszél a lista: Björktől Laurie Andersonon át Tom Waitsig.

Rendező: Müpa
  • ének
    Arooj Aftab
  • zongora, szintetizátor
    Vijay Iyer
  • basszusgitár, szintetizátor
    Shahzad Ismaily

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére