világzene, jazz, könnyűzene

A népzene ünnepe - táncház a gálaműsoron innen és túl

Babra- és Erdőfű-táncház

Átrium (Előcsarnok)
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az a népzenei revival mozgalom, amely a hatvanas évek végén végigsöpört a világon, hazánkban a táncházban öltött testet a legnagyobb hatású formában, így természetesen A népzene ünnepe sem képzelhető el enélkül. Így aztán az est folyamán két alkalommal is egy-egy órára táncra perdülhetnek a perdülni vágyók, előbb a Babra délszláv, majd az Erdőfű kárpát-medencei muzsikájára.
A Babra együttest a balkáni zene iránti rajongása mellett családi szálak fűzik a délszláv kultúrához. Jellegzetes stílusát a tamburák, a harmonika és a bőgő összhangján túl a régies, többszólamú ének határozza meg. Ez utóbbi pislákoló hagyománya kap lángra a zenekar népszerű koncertjein és táncházaiban, bemutatkozó lemezük megjelenése óta immár nemzetközi visszhanggal.
Az Erdőfű zenekart azzal a célkitűzéssel alapították meg a magyar népzenei élet jól ismert képviselői, hogy átfogó képet adjanak a Kárpát-medence vonós népzenéjének sokszínűségéről és sajátosságairól. Hangszereik - a hegedű, a brácsa, a nagybőgő, a cselló, az ütőgardon, a harmonika és a furulyák - a legváltozatosabb megszólalást teszik lehetővé, és Balogh Melinda énekével ékesítve oldódnak lélekmelegítő tánccá.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére