világzene, jazz, könnyűzene

A népzene ünnepe - a táncháztól a világzenéig

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A magyar nép- és világzene legendás és újabban feltűnt képviselői egyaránt azt tanúsítják, hogy városi körülmények között is érvényesen élhet tovább a népzenei hagyomány, akár tradicionális módon szólaltatják meg, akár más műfajokba oltva, eredeti alkotásokat inspirálva. Ezt a sokszínűséget tükrözi a januári gálaműsor is.
A pol-beat felett ugyan már vagy négy évtizede eljárt az idő, de kár lenne elfelejteni - ezért kértük fel Ágoston Bélát olyan együttes létrehozására, amely hitelesen idézi fel a legendás Orfeo zenészcsoport dalait. E dalok némelyike ismerős lehet a Kolinda és a Vízöntő együttes repertoárjából, de az Orfeonálé minden ízében más hangot üt meg, erre garancia a különféle stílusok felett elfogódottságtól mentesen szárnyaló Ágoston munkássága.
A régizene és a népzene keresztútján a Sebő együttes és nem kevésbé legendás vendégei, Andrejszki Judit és Sebestyén Márta társaságában időzhetünk. Egyszóval csupa olyan klasszissal, akiknek neve fogalom a népzene és a régizene világában.
Aki mélységes megrendülésre vágyik, annak a ragyogó Lakatos Mónika és Rostás Mazsi Mihály Romanimo című albumának tradicionális cigány hallgatóit ajánljuk.
A Góbé zenekar kísérletezőbb fajta - 2007-es megalakulása óta bátran feszegeti a népzene határait. Fúziós darabjaiba belefér a rock, a kortárs és az elektronikus zene is, de mindig úgy, hogy kitűnjön azokból népzenei forrásuk tisztasága és pontos ismerete.
És ha valakinek ez mind nem lenne elég, a Cimbalom Brothers olyan dimenzióba emeli a hungarikumnak számító cimbalmot, hogy szinte beleszédül a hallgató: Lisztes Jenő és Unger Balázs cimbalomduója a magyar és a balkáni népzenét jazzel ötvözi, és hogy a hatás még erőteljesebb legyen, testvéreiket - a bőgős Lisztes Lászlót és a gitáros Unger Gergőt - is meghívták közreműködőként.
Könnyen lehet azonban, hogy az Aurevoir még ezt is képes lesz tovább fokozni! Ez a mindössze négyéves etno-beat zenekar nem véletlenül tölti meg a termeket: a magyar és balkáni népzenéből éppolyan könnyedén merít, mint az ír dallamokból vagy az angolszász beatből, és mindezt olyan rendkívüli energiával teszi, mint a legvadabb kocsmazenekar. Több mint felfedezés: vegytiszta mámor!

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Góbé
  Balogh Ildikó Krisztina és Rostás Mazsi Mihály
  Orfeonálé
  Andrejszki Judit, Sebestyén Márta és a Sebő együttes
  Cimbalom Brothers
  AurevoirUgrás az oldal tetejére