tánc, újcirkusz

Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza: Naplegenda

Fesztivál Színház
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

A Magyarország kormánya által meghozott rendelkezések figyelembevételével, és a járványhelyzetre való tekintettel 2021. január 31-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Magyar Állami Népi Együttes alkotóinak régi álma valósult meg, amikor Nikola Parov friss hangzású, dinamikus, ősi motívumokat görgető populáris zenéjével találkoztak. Különleges, szaxofont, dobot és rézfúvókat is felvonultató etnozenéje mellé a magyar néptánc legdinamikusabb, legerőteljesebb mozdulatait, valóságos táncvihart állítottak színpadra. Együttműködésükből a régió zenei és tánchagyományainak esszenciáján alapuló, szellemében 21. századi, kreatív táncszínházi vízió született, amely a Nap kultuszát, életünkben betöltött szerepét, égi útjának és az emberi élet menetének, fordulópontjainak kapcsolatát a művészet sajátos eszközeivel jeleníti meg.

1. felvonás
I. tétel:
HAJNAL - Tavasz
Csillagösvényen jöttünk
Hajnali áldozat
A Nap éneke

II. tétel:
DÉL - Nyár
Nyár van, nyár

III. tétel:
ALKONY - Ősz
Úgy elmegyek
Visznek a vonatok

IV. tétel:
ÉJSZAKA - Tél
Sirató vörösben, zöldben
Harcias játékok - Szép napunk támad

2. felvonás
V. tétel:
HOLDTÖLTE
Búcsúzó
Rabének
Egyedül
Esővárók

VI. tétel:
NAPFOGYATKOZÁS
Ördögök bálja
Utolsó dal

VII. tétel:
NAPROBBANÁS
Mindig jönnek új napok

Rendező: Nemzeti Táncszínház

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • zene
  Nikola Parov
 • látványterv, festmények
  Barcsik Géza
 • jelmez
  Imrik Zsuzsa
 • koreográfia
  Németh Ildikó, Mihályi Gábor, Ónodi Béla, Szappanos Tamás, Végső Miklós
 • rendező-koreográfus, művészeti vezető
  Mihályi GáborUgrás az oldal tetejére