tánc, újcirkusz

Háromszék Táncszínház: Ecce homo - bemutató

Táncszínházi előadás Munkácsy Mihály nyomán

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Liszt Ünnep

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A 2024 januárjában bemutatott táncszínházi előadás az „Íme az ember” gondolat mentén halad. A produkció Munkácsy Mihály festményeinek egyedi módon történő feldolgozására törekszik, de nemcsak a híres trilógia képeihez (Krisztus Pilátus előtt, Ecce homo és Golgota), hanem olyan emblematikus alkotásokhoz is kapcsolódik, mint például az Ásító inas, a Rőzsehordó nő, a Köpülő asszony vagy Liszt Ferenc portréja. Az Ecce homo egyszerre reflektál a festőgéniusz életútjának egy-egy karakteres elemére és vet fel korunkat foglalkoztató gondolatokat. Munkácsy erőteljes, drámai látványvilága egy folyamatosan mozgásban tartott, szüntelenül változó projekcióban kel új életre.
Az 1990-ben Sepsiszentgyörgyön alakult Háromszék Táncszínház célkitűzése az erdélyi etnikumok népzene- és néptánckultúrájának gyűjtése, megőrzése és továbbadása egy új formavilág megteremtésével, színházi kontextusba helyezésével. A társulat a hagyományos folklórműsorok és a kortárs táncszínházi formák ötvözésével egyéni stílust alakított ki, produkcióikban a népzene és a néptánc olyan nyelvezetté lényegül át, amely képes a ma emberéhez szólni.

Az előadásban felhasznált műtárgyfotók a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria, a debreceni Déri Múzeum, valamint Pákh Imre magángyűjtő tulajdonát képezik, és jogi védelem alatt állnak.

Az előadást 12 éven aluli nézőinknek nem ajánljuk.

A Háromszék Táncszínház hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

Támogató: Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Kulturális Alap

Rendező: Müpa
 • zene
  Fazakas Levente
 • dramaturg
  Tapasztó Ionela-Alexandra
 • látvány, vetítés
  Izsák Előd
 • díszlet
  Szőke Zsuzsi
 • jelmez
  Cristina Breteanu
 • kellékmester
  Zayzon Ádám
 • művészettörténeti tanácsadó
  Gyarmati Gabriella
 • táncmester, a koreográfus munkatársa
  Farkas Ágnes
 • koreográfus
  Farkas Tamás
 • rendező
  Farkas Tamás, Tapasztó Ernő

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére