tánc, újcirkusz

Győri Balett: Stravinsky/Bartók - bemutató

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Két forradalmár egy színpadon: a 20. századi zene két óriása, Igor Stravinsky és Bartók Béla a negyvenéves Győri Balett új bemutatójában ad randevút egymásnak. Lukács András letisztult szépségű Stravinsky-koreográfiáját a cselekményes balettet alkotó Velekei László A csodálatos mandarin-előadása követi, amely napjainkhoz közelíti az ismert történetet. Klasszikus és kortárs, szép és rút, harmónia és zavar, ideál és káosz nem követik, hanem kiegészítik és magyarázzák egymást a kétrészes esten.

A magyar tánctörténet különleges pillanata volt, amikor 1979-ben megalakult a Győri Balett gyorsan világjáróvá váló csapata, amely idén a Müpában az évad együttese kitüntető címet viseli. Az elmúlt évtizedekben Markó Iván és Kiss János összetéveszthetetlen arculatot formált a csapat számára, utódjaiknak számot kell vetniük ezzel az örökséggel. 2020 nyara óta a Seregi- és Harangozó-díjas Velekei László áll a társulat élén, az új művészeti vezető a Seregié- és Harangozó-díjas Lukács András: a Müpa felkérésére készített Stravinsky/Bartók produkció egy új korszak hajnalát jelölheti. Lukács András 2017-ben a Bécsi Operaház balettegyüttesével nagy sikerrel mutatta be a most a Győri Balettel felújított Movements to Stravinsky című koreográfiáját. A zeneszerző válogatott műveire reagál a koncentrált, erős képekben fogalmazó előadás. Velekei László új koreográfiát készít Bartók korszakos remekére: A csodálatos mandarin históriája ezúttal kietlen, földalatti helyszínen elevenedik meg. A társadalom számkivetettjei és a keleti gondolkodást jelképező mandarin számunkra is ismerős kulisszák között vív élethalálharcot.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • táncolják
  Tetiana Baranovska
  Engelbrecht Patrik
  Gémesi Máté
  Golubkovics Gergely
  Guti Gerda
  Herkovics Eszter Adria
  Kovács Eszter
  Jekli Zoltán
  Marjai Lili Anna
  Artem Pozdeev
  Tatiana Shipilova
  Daichi Uematsu
 • jelmez
  Lukács András, Herwerth Mónika
 • fény
  Lukács András, Dragos Dániel
 • díszlet, koreográfus
  Lukács András
 • A mandarin
  Daichi Uematsu / Téglás Márk
 • A lány
  Matuza Adrienn / Marjai Lili Anna / Joó Lea Napsugár
 • Fiúk
  Luca Dimic, Jekli Zoltán, Luigi Iannone / Engelbrecht Patrik, Gémesi Máté, Thales Henrique
 • Egy alak
  Szentiványi Richard / Golubkovics Gergely
 • jelmez
  Győri Gabi
 • díszlet
  Velekei László, Győri Gabi
 • fény
  Stadler Ferenc
 • dramaturg
  Csepi Alexandra
 • koreográfus
  Velekei LászlóUgrás az oldal tetejére