GG Tánc Eger: Liszt Ferenc - Magyar rapszódia

tánc, újcirkusz

elmarad
Szünet nélkül
Fesztivál Színház
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Liszt Ferenc 1839-ben, száznyolcvan éve kezdte el komponálni rapszódiáit. Az „ősi magyar zenét” kívánta feldolgozni bennük, amelyet a cigányzenészek muzsikájából ismert. Lisztről azt mondják, hogy szívében magyar volt, zene iránti szeretetében német, külső megjelenésében és műveltségében francia, arisztokratikus felfogásában angol, a képzőművészetek iránti rajongásában olasz. Magyarország és az itt élő emberek élete fontos részei voltak: bár a nyelvünket nem beszélte, magyarnak vallotta magát. Liszt, az Európa-szerte ünnepelt művész részt vállalt a magyar kultúra felvirágoztatásában, nagy súlyt fektetve a tehetségkutatásra és -gondozásra. Mi, akik magyar anyanyelvi közegben éljük mindennapjainkat, vajon törekszünk arra, hogy csodás, gazdag kultúránkat megőrizzük és átörökítsük a következő nemzedékek számára?
A rapszódia magas szárnyalású, szeszélyes, szélsőséges lelkiállapotot, nagy ellentéteket, szenvedélyes érzelmeket tartalmazó lírai költemény. A műfajra oly jellemző hangulat-, tempó- és ritmusváltások tökéletesen megjeleníthetők a kortárs tánc eszközeivel.
Támogató: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, EMMI, NKA, FM7 (rádió), Szuperinfó, Eger hírek, HEOL.hu, Szent István Rádió, Rádió 1, egriprogramok.hu, Eger média, Agria Park, 1552 Étterem

Rendező: Nemzeti Táncszínház

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • táncolja
  Kelemen Dorottya
  Emődi Attila
  Rovó Virág
  Rayco Lecuona Suarez
  Joni Österlund
  Törteli Nadin
  Novák Laura
  Tóth Karolina
  Oláh Zoltán m. v.
 • zongora
  Gábos Judit m. v.
 • zene
  Liszt
  Erkel
  Wagner
 • zenei munkatárs
  Nagy Zoltán
 • jelmez
  Papp Janó
 • szcenika
  Fodor Zsolt, Engler Imre
 • dramaturg
  Pinczés István
 • koreográfusasszisztens
  Kelemen Dorottya
 • asszisztens
  Kiss Alexandra
 • ügyelő
  Hódos Ildikó
 • fővilágosító
  Oláh Sándor
 • koreográfus, díszlet
  Topolánszky TamásUgrás az oldal tetejére