komolyzene, opera, színház

Wagner-varázs I.

Egy szünettel
Müpa Home
 • Müpa saját produkció
 • BUDAPESTI WAGNER-NAPOK
 • Müpa Home LIVE

Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


Wagner művészetével találkozni mindig ünnepi élmény. Akkor is, ha díszletek és jelmezek között, izgalmas rendezésben szembesülünk az összművészeti alkotással, és akkor is, ha a zeneszerző nagy műveinek emlékezetes részleteit elevenítjük fel, mint ez alkalommal. A nürnbergi mesterdalnokok, a Lohengrin és a Trisztán és Izolda - az életmű korai és kései fejezete kerül terítékre ezen az estén, a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek közreműködésével, világhírű énekesek hangján, a Wagner-napok spiritus rectora, Fischer Ádám irányításával.
Két megunhatatlan szépségű kedvenc: A mesterdalnokok nyitánya, valamint a Trisztán és Izolda összekapcsolva koncertdarabbá átlényegült két kultikus részlete ölelésében a Lohengrin két terjedelmesebb szakasza szólal meg: a II., illetve a III. felvonás 1. és 2. jelenete. Az énekesek többségükben olyan művészek, akiktől sok felejthetetlen élményt kaptunk már. A Lohengrin ártatlan lelkű hősnőjét, Elzát a német szoprán, Annette Dasch jeleníti meg, a sötét varázslónő, Ortrud a svéd Iréne Theorin hangján kel életre, gonosz társát, Telramundot a lengyel basszbariton Tomasz Konieczny alakítja, míg Parsifal fia, a grál lovag Lohengrin szólamát a dán tenor, Magnus Vigilius énekli. Iréne Theorint ezen az estén nemcsak Ortrudként, de Izoldaként is hallhatjuk, hiszen a szerelmi halál ezúttal nem pusztán zenekari számként szólal meg: a Müpa Ring-ciklusainak lelkesen csodált Brünnhildéje kölcsönzi benne orgánumát a zenedráma női főhősének. Fischer Ádám Wagner-vezénylésének költőisége, ereje, sodra a Müpában eddig egy-egy estén mindig egyetlen mű keretei között ragadta magával a hallgatót - most egy hangversenyen három műben tehetünk kirándulást kalauzolásával.

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • Fischer Ádám
 • szoprán
  Annette Dasch, Iréne Theorin
 • tenor
  Magnus Vigilius
 • basszbariton
  Tomasz Konieczny
 • a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
 • a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
 • játékmester
  Polgár Etelka


BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Müpa Home LIVE


Ugrás az oldal tetejére