komolyzene, opera, színház

Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
elmarad
 • BUDAPESTI WAGNER-NAPOK
Az előadás elmarad.

Sajnálattal tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy az előadás elmarad. A megváltott jegyeket 2023. július 4-ig lehet visszaváltani a Müpa erre a célra kialakított online felületén, illetve állandó jegypénztáraiban, vagy értéküknek megfelelően levásárolhatók a Müpa saját rendezésű produkcióira.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Wagner érett remeke, melyet már a Trisztán után, de még a Ring befejezése előtt írt, hivatalosan vígopera, és nem is marad adósunk a szórakoztatással, de jóval összetettebb: szó esik benne fiatalságról és öregségről, szerelemről és barátságról, művészetről és mesterségről, újításról és maradiságról. Az elsőrangú énekesgárda és a Wagner-stílust anyanyelveként beszélő karmester, Axel Kober, a Deutsche Oper am Rhein zeneigazgatója, aki korábban Bayreuthban is vezényelt garancia arra, hogy a Budapesti Wagner-napok előadása a mű minden szépségét felszínre segíti.

Van mire figyelnie, van min nevetnie, van min elgondolkodnia A nürnbergi mesterdalnokok nézőjének. Középkor, Németország, mesterek, valós és kitalált személyek. És persze utalás, karikatúra, hiszen tudjuk, hogy a vaskalapos Beckmesserben a Wagner-ellenes kritikust, Eduard Hanslickot páholtatja el a mérges polgárokkal a kaján zeneszerző. Beckmessert egyébként a német bariton, Markus Eiche kelti életre, aki többek közt a Bayreuthi Ünnepi Játékokon is számos Wagner-szerepet énekelt már, de a Müpa közönsége számára sem ismeretlen, hiszen 2018-ban Wolfram von Eschenbach bőrébe bújt az akkori Wagner-napok Tannhäuser-előadásában. Sachs alakítóját, a formátumos Thomas Johannes Mayert a Müpa közönsége régóta ismeri, de hasonló lelkesedéssel üdvözlik a remek német baritont, Kurt Moll egykori tanítványát Párizsban, Berlinben, Zürichben is - nemcsak Wagner-szerepekben, hiszen énekel Mozartot, Webert, Verdit, sőt Berget, Hindemithet is. Az ifjú frank lovag, Stolzingi Walter szerepében színpadra lépő amerikai tenor, a Frankfurttól New Yorkig (Met), Firenzétől Tokióig minden neves operaházban otthonos AJ Glueckert is sokoldalú: Wagner-szerepei (Lohengrin, Froh, Erik) mellett Pinkertontól Don Joséig sokféle stílusban énekel. Évát a német szoprán, Mojca Erdmann formálja meg, akit elsősorban Mozart-hősnőként ismert meg a világ, de repertoárja tulajdonképpen a barokktól a kortársakig terjed, a Müpa közönsége pedig legutóbb 2022. január 1-jén hallhatta őt A teremtés szólistájaként. A magyar közönség a Wagner-napok minden előadásán különös örömmel fogadja a hazai művészek jelenlétét: a produkciót ezúttal olyan énekesek erősítik, mint Pognerként Bretz Gábor és Magdalénaként Ulbrich Andrea.

Rendező: Müpa
 • Axel Kober
 • Hans Sachs
  Thomas Johannes Mayer
 • Veit Pogner
  Bretz Gábor
 • Sixtus Beckmesser
  Markus Eiche
 • Fritz Kothner
  Nagy Zoltán
 • Walter von Stolzing
  AJ Glueckert
 • Éva
  Mojca Erdmann
 • Dávid
  Cornel Frey
 • Magdaléna
  Ulbrich Andrea
 • Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
 • Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
 • Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
 • Rendező
  Michael Schulz

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.BUDAPESTI WAGNER-NAPOK


Ugrás az oldal tetejére