komolyzene, opera, színház

Verdi: Aida

Koncertszerű előadás négy felvonásban, egy szünettel

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Már Kocsis Zoltán is fontosnak tartotta, hogy a Nemzeti Filharmonikusok programján szerepeljenek teljes operák - ennek köszönhetjük az emlékezetes Richard Strauss- produkciókat, valamint Schönberg Mózes és Áron című művének rekonstrukcióját (ez szintén Kocsis munkája volt). Vashegyi György szerint is elengedhetetlen, hogy a zenekar és a kórus időnként egy-egy teljes opera megszólaltatására vállalkozva kínáljon különleges élményt közönségének. A Nemzeti Filharmonikusok Opera bérletének első előadása, Verdi Aidája minden idők egyik legnépszerűbb zenés színpadi műve - nemzetközi szereposztásban.

Giuseppe Verdi Antonio Ghislanzoni szövegére komponálta az Aidát. A négyfelvonásos opera a kairói operaházban hangzott fel először 1871. december 24-én, a nagybőgővirtuóz Giovanni Bottesini vezényletével. Ezt a premiert jórészt államfők és politikusok látogatták, ezért Verdi, aki nem is ment el Egyiptomba, az 1872 februárjában lezajlott milánói előadást tekintette a mű igazi ősbemutatójának. Az NFZ előadásának olasz címszereplője, a sokféle stílusban járatos Roberta Mantegna a trevisói Toti Dal Monte (2015) és a Marseille-i Vincenzo Bellini Énekverseny (2016) győztese, a Radamest alakító Alfred Kim koreai tenor, aki 1997-ben Bécsben, egy évvel később Münchenben nyert nemzetközi versenyt. A produkció nemzetköziségéért szavatol még Amnerisként a brazil mezzoszoprán, Victória Pitts és a román bariton, Alexandru Agache, aki Amonasro szólamát kelti életre. Rajtuk kívül olyan magyar énekesek emelik az előadás színvonalát, mint Palerdi András (Ramfis), Kovács István (Király), Dékán Jenő (Hírnök) és Busa Gabriella (Papnő). Aki látta már vezényelni az utóbbi években Magyarországon egyre népszerűbb olasz karmestert, Riccardo Frizzát, tudja, hogy az előadás jó kezekben lesz.

Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Előadott művek

 • Riccardo Frizza
 • Aida
  Roberta Mantegna
 • Amneris
  Victória Pitts
 • Radames
  Alfred Kim
 • Amonasro
  Alexandru Agache
 • Ramfis
  Palerdi András
 • Király
  Kovács István
 • Hírnök
  Dékán Jenő
 • Papnő
  Busa Gabriella
 • Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
 • Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére